Dalmose efter Viborgs guld: En kæmpestor dag

admin

10 år siden

|

22/05/2014

Dagens topnyheder

Christian Dalmose kunne onsdag aften lade sig selv og sit Viborg HK-hold hylde som danske mestre i håndbold for kvinder efter en nervepirrende sejr over FC Midtjyllands forsvarende mestre.

Efter sejren i pokalturneringen og Cup Winners Cup kom den tredje titel i hus med 24-21-hjemmesejren, så Viborg samlet vandt med 47-46 efter de to finalekampe.

- Nu skal vi hygge os, nu skal vi feste. Vi har the treble, vi skal huske, at vi har tre titler.

- Det er en kæmpestor dag i dag, en fantastisk dag. Jeg er stolt af det, jeg er meget beæret.

- Vi har været i modgang med økonomi, vi har været i modgang med skader, men alligevel har denne klub stået sammen, og det er så vildt, at denne DM-titel er i hus, siger Christian Dalmose.

Det lignede en sikker DM-titel til Viborg, da holdet med tre hurtige scoringer i begyndelsen af anden halvleg bragte sig foran 16-10, men FCM kom helt op på 20-22, før hjemmeholdet lukkede kampen med to mål.

- Vi har lige et ekstra gear, vi ville vinde det her. Vi fik en lille smule gummiarm til sidst, men det blev ikke afgørende, siger træneren.

Han kunne i den anden DM-finale atter råde over Linnea Torstensson, der spillede trods en brækket finger ydede en stor indsats i forsvaret.

- Hun er en fed type, en fed håndboldspiller, der giver alt for dem, hun spiller med. Jeg er glad for, at vi tog snakken tirsdag og valgte, at hun kunne spille. Det var fedt, siger Christian Dalmose.

Sammen med de øvrige tilskuere i Viborg Stadionhal blev han holdt på pinebænken, indtil Louise Lyksborg med lidt over et minut tilbage af kampen scorede til 24-20.

- Det er fantastisk, for jeg havde brændt to skud forinden, så det var fantastisk at sætte den sidste scoring. Det var en forløsning, siger Louise Lyksborg.

/ritzau/