Brøndby hjælper HB Køge med at betale feriepenge

admin

10 år siden

|

04/06/2014

Dagens topnyheder

HB Køge har fået økonomisk hjælp af Brøndby til at få den såkaldte feriepengesag ud af verden.

HB Køge og Spillerforeningen oplyser onsdag, at de to parter har indgået et forlig, så nuværende og tidligere spillere vil få efterbetalt feriepenge, løn og pension.

For at kunne indfri millionkravet har HB Køge henvendt sig til Brøndby, der har efterkommet et ønske om at sælge sine transferrettigheder til Simon Makienok. Makienok blev i 2012 solgt fra HB Køge til Brøndby.

- Vi har fået tilført et beløb ved at sælge vores transferrettigheder på Simon, og det er nogle af pengene herfra, vi nu bruger på at få lukket sagen med Spillerforeningen.

- Det giver os mulighed for at se fremad, og vi får samtidig mulighed for at investere yderligere i vores talentudvikling som er blandt de bedste i landet, siger HB Køge-formand Henrik N. Andersen til klubbens hjemmeside.

HB Køge, der er en overbygning af Herfølge og Køge, er dog ikke tilfreds med at skulle betale halvdelen af regningen.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at, vi synes, det er uretfærdigt, at vi skal betale for tiden tilbage til 2004, når vi som klub kun har eksisteret siden 2009, men nu får vi den sag ud af verden og så vi kan se fremad, siger Henrik N. Andersen.

- Vi har nu ryddet op for tidligere tider og har betalt regningen. På den måde kan vi nu se fremad uden at have en så stor sag hængende over hovedet, og derfor glæder det mig, at vi har fået tilført de millioner, der skal til for at kunne indfri kravet fra Spillerforeningen.

- Det har været vigtigt for os at agere økonomisk ansvarligt og ikke skabe uro om HB Køges soliditet i forhold til det kommende stadionbyggeri, siger Henrik N. Andersen.

Omkring 30 fodboldklubber er involveret i feriepengesagen. Spillerforeningen har på nuværende tidspunkt indgået forlig med en stor del af klubberne.

/ritzau/