Berlusconi: Kun radikale ændringer kan redde euroen

admin

10 år siden

|

21/05/2014

Dagens topnyheder

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi advarer om, at euroen risikerer at bryde sammen uden gennemgribende ændringer af EU-samarbejdet.

Den kontroversielle politiker siger i et interview med BBC, at "EU's ubalancerede økonomiske politik" udgør en trussel mod eurozonens eksistens.

- Vi har brug for radikale ændringer. Ellers vil den økonomiske situation tvinge os og andre europæiske lande til at opgive euroen og gå tilbage til vores nationale valutaer, siger Berlusconi.

Den farverige mangemilliardær er kendt for at komme med bastante bemærkninger, der undrer eller forarger omgivelserne.

I 2008 roste han således USA's præsident, Barack Obama, for at være "solbrændt".

Han er også blevet beskyldt for at have udtalt sig særdeles nedladende om Tysklands forbundskansler, Angela Merkel. Fornærmelsen fandt angiveligt sted i en telefonsamtale, der blev aflyttet og refereret vidt og bredt i den italienske presse.

Men det er løgn, fortæller Berlusconi.

- Jeg har aldrig haft problemer med Angela Merkel. I 20 år i politik har jeg aldrig fornærmet nogen. Det er konstrueret af en eller anden, som ønskede at gøre Angela til min fjende, siger han.

Den 77-årige politiker blev sidste år tvunget til at forlade parlamentet i Rom på grund af en skattedom. Som en del af sin straf udfører han i denne tid samfundstjeneste på plejecenter for demente i Milano.

/ritzau/AFP