Bare lad det fysiske kort blive i skuffen: Nu kan du betale automatisk med MobilePay én gang i døgnet

Emil Martesen

2 uger siden

|

04/09/2024
Nyheder
Foto: Privat
Nu kan du betale automatisk med MobilePay én gang i døgnet.

Dagens topnyheder

Ventetiden er ovre.

Nu kan du checke ind i kollektiv transport med ét enkelt swipe på din telefon – og skifter du transportmiddel undervejs, skal du ikke checke ind igen. Rejsekort som app gør det nemlig nemmere for danskerne i den kollektive transport.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

Med Rejsekort som app kan du købe billet til hele turen med kollektiv transport med et swipe på telefonen, og du kan lade det fysiske Rejsekort blive derhjemme i skuffen. Appen er klar til alle danskere over 18 år.

Appen registrerer automatisk, hvilket stoppested eller station rejsen starter og slutter på. Skifter du transportmiddel undervejs, skal du ikke checke ind på ny.

Appen reducerer risikoen for at glemme at checke ud, da den både kan minde dig om at checke ud og alternativt checke ud for dig, når rejsen er slut:

"I 2023 blev der foretaget 176 mio. Rejsekort-rejser med kollektiv transport på tværs af Danmark – og fra i dag kan vi tilbyde alle kunder over 18 år at rejse med vores Rejsekort som app. Appen har været enormt efterspurgt, og derfor er det en stor glæde endelig at få den ud til danskerne", siger Tina Hørbye Christensen, adm. direktør hos Rejsekort & Rejseplan A/S.

Rejsekortpriserne er uændrede, så du får samme rabatter, som du er vant til, hvis du er mellem 18 og 25 år eller er 67 år eller derover.

Dine rejser betales automatisk én gang i døgnet med enten MobilePay eller betalingskort. Har du optjent rabat på Rejsekort som kort, kan du overføre rabattrinnet til Rejsekort som app.

De kommende år vil der blive tilføjet flere funktioner til appen. I 2025 kan børn også checke ind med et swipe, ligesom fx personer med handicap og førtidspensionister vil kunne rejse med den rette rabat. Derudover bliver det i 2025 også muligt at checke medrejsende, hunde og cykler ind.

Appen kan downloades fra App Store og Google Play.