Asbjørn Sennels er død

Henrik R

62 uger siden

|

09/07/2023
Nyheder
Foto: Fabrizio Villa/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Fabrizio Villa/AFP/Ritzau Scanpix
Den mangeårige Brøndby-profil er gået bort i en alder af blot 44 år.

Dagens topnyheder

Den tidligere Superliga-spiller Asbjørn Sennels er død i en alder af blot 44 år. Sennels, der har spillet for både Viborg og Brøndby, blev diagnosticeret med uhelbredelig småcellekræft i foråret. Han efterlader sig en bemærkelsesværdig fodboldkarriere og et varigt indtryk på dansk fodbold.

Det er familien der bekræfter dette til Ekstra Bladet.

Sennels startede sin professionelle fodboldkarriere i Viborg, hvor han spillede fra 1999 til 2003. Han blev derefter hentet til Brøndby af cheftræner Michael Laudrup i 2004. I Brøndby var Sennels en del af holdet, der vandt mesterskabet i 2005. Han spillede i alt 215 Superliga-kampe for de to klubber.

Udover sin klubkarriere repræsenterede Sennels også det danske landshold. Han fik to landskampe under Morten Olsen mod Skotland og Finland i 2003 og 2004.

Efter sin fodboldkarriere valgte Sennels at blive gymnasielærer. Han underviste i filosofi, oldtidskundskab, religion og billedkunst på Silkeborg Gymnasium. Han stillede også op til kommunalvalget for Konservative i 2021.

Sennels blev hyldet af Viborg-fans i foråret, da han blev diagnosticeret med kræft. Fansene viste deres støtte med et banner på tribunen under en kamp mod Brøndby. Sennels takkede for støtten på Facebook gennem sin hustrus profil.

Asbjørn Sennels efterlader sig en betydelig arv i dansk fodbold. Han vil blive husket som en fighter, en klubmand og en vinder. Vore tanker går til hans familie og nærmeste pårørende i denne svære tid.

Hvil i fred Asbjørn.