Anders Matthesen scorer kæmpe rolle: Skal portrættere en af Danmarks største i kommende film

Kamille Isaksen

43 uger siden

|

17/11/2023
Nyheder
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Danmark kan se frem til en ny filmatisering af en af landets musikalske ikoner.

Dagens topnyheder

Danmark kan se frem til en ny filmatisering af en af landets musikalske ikoner. 

I 2025 vil spillefilmen "UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN" ramme de danske biografer, og i centrum for historien om Tommy Seebach står det 48-årige multitalent, Anders Matthesen.

Den 31. marts 2003 mistede Danmark en af sine mest elskede sangere og personligheder, da Tommy Seebach gik bort i en alder af 53 år. SF Studios har nu offentliggjort, at "Disco Tango"-skaberen vil blive portrætteret i en dansk spillefilm.

Det skriver SE & HØR

"UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN" forventes at have danmarkspremiere i februar 2025 og vil fremvise Tommy Seebach som en af dansk popkulturs fremmeste skikkelser. 

Det store gennembrud i 1979 med nummeret "Disco Tango" ved Dansk Melodi Grand Prix vil være et centralt fokus i filmen.

Dog strækker filmen sig ud over blot det positive i Seebachs liv. Ifølge producenten vil den også dykke ned i hans familiehistorie og hans kamp mod misbrug.

Instruktør Kasper Gaardsøe forklarer, at valget af Anders Matthesen som hovedrollen var baseret på at finde Tommy Seebachs særlige energi og følsomhed.

Anders Matthesen selv ser frem til rollen og beskriver filmen som en "barsk og rørende historie om en mand, der indædt kæmper for at forblive på toppen og samtidigt opretholde et familieliv."

Hele familien Seebach bakker også op om filmen og ser frem til premieren, hvilket blev bekræftet i en udtalelse i pressemeddelelsen.