Egyptiske sikkerhedsstyrkers anvendelse af magt er steget til "hidtil uset omfang," siden hæren sidste sommer fjernede præsident Mohamed Mursi fra magten, skriver Amnesty International i en rapport torsdag.
Rapporten lander to dage før treårsdagen for det oprør, der førte til Hosni Mubaraks fald i 2011.
Egyptens premierminister, Hazem el-Beblawi, forsvarede under Det Verdensøkonomiske Forum (WEF) i Davos regeringens politik og sagde, at kritikken er udtryk for et "forvrænget billede", der ikke tager højde for angreb mod sikkerhedsstyrkerne.
I rapporten skriver Amnesty blandt andet, at myndighederne med sine masseanholdelser "slår ned på systemkritikere, tramper på menneskerettigheder" og knægter ytringsfriheden.
Cirka 1400 mennesker er blevet dræbt siden de sammenstød, der brød ud, da hærchefen Abdel Fattah al-Sisi fik Mursi fjernet 3. juli 2013.
Der har imidlertid også været mange dødelige angreb mod politistationer og sikkerhedsstyrker.
- Der er opstået et forvrænget og fastfrosset billede af, at aktivister sendes i fængsel, siger Beblawi i et interview med CNN.
- Politibetjente er blevet dræbt, men ingen taler om det. Det er ikke noget balanceret billede.
Regeringen i Egypten erklærede sidste år Det Muslimske Broderskab for en forbudt terrororganisation.
I rapporten fra Amnesty hedder det, at "sikkerhedsstyrkerne har fået frie tøjler til at handle uden for lovens rammer og uden udsigt til at skulle stå til ansvar for overgreb."
/ritzau/Reuters