Advarer forud for festival: Stor stigning i særlig type svindel

Mathias Busekist

59 uger siden

|

30/07/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er sket en stor stigning i antallet af politianmeldelser vedrørende billetsnyd de seneste år.

Dagens topnyheder

Forleden måtte hitmageren Andreas Odbjerg række ud til sine fans med en trist besked.

I en Instagram-story løftede advarede han sine fans mod billet-fusk på de sociale medier.

"Der er en del fake-profiler derude. Nogen prøver at sælge billetter og alt muligt andet fusk," skrev Andreas Odbjerg, der i øjeblikket turnerer rundt med Grøn.

Og nye tal fra Rigspolitiet viser, at han har ret.

Tallene viser således en stor stigning i antallet af anmeldelser af fusk ved billetkøb, skriver TV 2.

Ifølge mediet er der i juni og juli i år anmeldt 496 tilfælde af billetsnyd. I samme måneder i henholdsvis 2022 og 2019, hed det 302 og 304.

Samtidig er der i gennemsnit blevet anmeldt 130 sager om svindel om måneden i 2023. De foregående år har tallet i gennemsnit ligget på 50 svindel-anmeldelser om måneden.

Ifølge TV 2 sker de fleste svindelnumre ved køb af billetter hos dba.dk samt Facebook Marketplace. Her har flere mennesker købt billetter, som de aldrig fik.

Og taget i betragtning af, at både Smukfest og Ringsted Festival skydes i gang i den kommende uge, bør advarslen tages seriøst.

Søren Eskildsen, der er talsmand for Smukfest, er ked af stigende svindel.

"Det er en forfærdelig oplevelse for os, også som arrangører, og vi ønsker ikke det her på nogen måde," siger han til TV2.

For første gang i Grøns 40-årige historie melder koncertturnéen udsolgt til alle otte koncerter rundt i landet. Onsdag aften sluttede Esbjerg sig nemlig til rækken af udsolgte koncertsteder.