8 "retter" vi alle elskede at spise i 90´erne

K P

434 uger siden

|

23/08/2016

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

1) Melon med parmaskinke
Denne eksotiske ret blev hurtig en gængs forret, når middagen skulle tilføjes et strejf af Sydens sol.

2) Kartofler, kartofler, kartofler
Hasselbagte kartofler og flødekartofler var især populært. Dem laver vi med glæde stadigvæk. Tak til 90´erne for denne gave til eftertiden. Haps haps.

3) Bradepande pizza
Hjemmelavet pizza; gerne med dåsemajs på – typisk favoritmad, når far og mor skulle have mad med til forældreaftenen i folkeskolen.

4) Hvidløgsflute
Nemt, lækkert, sprødt. Næsten klart fra fryseren. Hvad mere kan man forlange?

5) Pitabrød
Udover kartofler og hvidløgsflute, så var den primære kilde til kulhydrater i 90’erne vel nok, tadaaah: Pitabrød – gerne med skinketern og kogte ærter.

6) Fisk
Nu skulle dansken dælme lære at spise ugentlig fisk.

Det resulterede i reklamer, nej nærmere kampagner med Minna og Gunner, for slet ikke at tale om Fiskekutterne, der skulle få selv børn til at falde for fisk:

Læs også: Livet var hårdere i 90'erne: 14 ting børn i dag ikke ville kunne klare

7) Mellemmåltidet
(Bemærk her, at det blev omtalt som et måltid) bestod gerne af Ostehaps, Mælkesnitter og Knobbers. Der var mælk i. Mælk er sundt. Alias; mellemMÅLTID.

8) Kokosdrømmen
Til dessert så man gerne en alle tiders drømmekage.

Udover ovenstående nævner vi gerne i flæng årtiet, hvor tonsvis af følgende blev indtaget: Havarti-ost (den er ældre, men lur os, om du ikke også først begyndte at få den med på madpakken i 90'erne), spande (de blå af slagsen) med marmelade og Daloon forårsruller. Gerne skyllet ned med Urge.

Er der noget, vi har glemt?

Læs også: 20 tegn på, at du voksede op i 90'erne
 

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler: