I tusindvis af år er gurkemeje blevet brugt som naturlægemiddel. Det gule krydderi, som stammer fra det sydøstlige Indien, kan ifølge undersøgelser være med til at standse infektioner, fordøjelsesproblemer og endda visse former for kræft.
Det skriver Newsner.
Her er fem fordele ved at spise gurkemeje regelmæssigt.
Læs mere: Han fjerner misfarvninger på sine tænder ved hjælp af tre ingredienser fra køkkenet
Gurkemeje mindsker inflammationer.
Gurkemejen indeholder over to dusin forskellige antiinflammatoriske stoffer - det vigtigste af dem er stoffet curcumin.
Gurkemeje reducerer din risiko for at få kræft.
Curcumin er ifølge Kræftens Bekæmpelse sat i relation til både forebyggelse og forbedret prognose af en lang række kræftformer - det drejer sig blandt andet om leukæmi, lymfekræft, kræft i mave-/tarmkanalen, brystkræft og lungekræft.
Foto: Wikimedia
Gurkemeje forebygger Alzheimers.
Gurkemejen skulle efter sigende være vældigt god for vores hjerne. Undersøgelser viser blandt andet, at gurkemeje gavner vores indlæringsevne og forebygger kognitivt nedbrydende sygdomme som Alzheimers.
Læs mere: Her er grunden til at drikke en kop vand med gurkemeje hver morgen
Gurkemeje er godt for dit hjerte.
Curcumin har virkelig mange gode egenskaber - det sænker nemlig også dit kolesterol og forebygger blodpropper.
Gurkemeje lindrer muligvis gigt.
Gurkemejen siges også at have en positiv effekt i forhold til gigt. Gigtforeningen skriver dog, at virkningen kun er undersøgt på mennesker med gigt i begrænset omfang. De anbefaler, at man kun køber kosttilskud, som er lovlige at sælge i Danmark.
Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: