40-årig mand gjorde dette med sit kort på MobilePay: Nu skal han i fængsel

Emil Martesen

2 uger siden

|

04/09/2024
Nyheder
Foto: Privat
Nu skal han i fængsel.

Dagens topnyheder

En tidligere ansat i Forsvaret har fået en betinget dom for gentagne gange at have misbrugt et firmakort, som han havde fået stillet til rådighed i tjenesten.

Ved Københavns Byret erkendte den 40-årige mand sin skyld og lagde ikke skjul på, at han fortrød sine handlinger:

"Jeg er med på, at jeg har gjort noget dumt - 100 procent", lød det fra den 40-årige mand under retsmødet, hvor han mødte op uden forsvarer.

Sagen drejer sig om uberettigede hævninger på over 62.000 kroner fra Forsvarets firmakort.

Det skriver Avisen Danmark.

Cirka 37.000 kroner af det beløb omfatter brud på både straffeloven og den militære straffelov, blandt andet ved at overdrage kortet til andre tilbage i november 2022.

Han indrømmede også at have hævet 5000 kroner i en automat i februar 2023, men ønskede ikke at oplyse, hvad pengene blev brugt på.

Resten af beløbet – cirka 25.000 kroner – stammer fra brug af firmakortet via MobilePay, hvor han forklarede, at det var en fejl.

Efter at have mistet sit private kort havde han tilknyttet firmakortet til sin MobilePay under en tjenesterejse og ved en fejl ladet det forblive som det primære kort efter hjemkomsten. De midler, der blev trukket i denne periode, har han allerede tilbagebetalt inden retssagen.

Under retsmødet fremhævede militæranklager Christina Barnow, at manden tidligere havde fået en bøde på 1500 kroner for et lignende forhold, og hun argumenterede for en straf på 40 dages fængsel med betinget krav om samfundstjeneste.

Dommeren afsagde en betinget dom på 30 dages fængsel, hvor der blev lagt vægt på, at manden havde betalt en del af pengene tilbage og erkendt sine handlinger.