2-årige Èmile har været forsvundet siden juli: Nu er der overraskende nyt

Emil Martesen

31 uger siden

|

14/03/2024
Nyheder
Foto: Fransk Politi
Nu er der overraskende nyt.

Dagens topnyheder

I næsten otte måneder har 2-årige Émile været forsvundet uden spor.

Den lille dreng forsvandt i begyndelsen af juli, mens han var på besøg hos sine bedsteforældre i den idylliske franske alpelandsby Le Vernet. 

Trods intensiv eftersøgning har fransk politi ikke kunnet finde nogle ledetråde, der har ført dem i retning af den lille dreng.

Men nu er der langt om længe nyt i den triste sag.

Politiet holder stadig fast i sit faste greb i søgningen, og myndighederne nægter at opgive håbet om at finde den toårige dreng i live.

Det fortæller Christian Rodriguez, lederen af den nationale gendarmerie, der tager sig af en lang række opgaver i landets interne sikkerhed, da han delte dette glimt af håb under et interview med RTL, hvor han understregede, at det er muligt, at Émile stadig kan være i live.

Optimismen stammer fra en intens og vedvarende efterforskningsindsats, der involverer 20 dedikerede efterforskere, som utrætteligt arbejder på sagen.

Derudover bidrager samtlige medlemmer af gendarmeriet, sammen med politiet, til at holde øjne og ører åbne for enhver ledetråd, der kan løse mysteriet om Émiles forsvinden.

Og selvom han ikke lægger skjul på, at en bortførelse er blandt de overvejede scenarier, så forbliver alle teorier for nu på bordet.

Han fortæller dog i samme ombæring, at enkelte hypoteser er mere åbne end andre.

I selvsamme interview løfter han sløret for de særlige udfordringer, der følger med efterforskningen i mindre befolkede områder, hvor mangel på overvågningskameraer og begrænsede mobilsignaler kan komplicere søgningen.

Samtidig arbejder efterforskerne også med informationer fra andre sager, som for eksempel forsvindingen af Lina i Alsace, i håb om at finde fællesnævnere eller spor, der kan føre til gennembrud i sagen.

Du kan se noget af interviewet herunder: