2-årige Émile har været forsvundet siden juli: Nu er der nyt

Emil Martesen

46 uger siden

|

18/10/2023
Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

Nu er der nyt i den stadig uopklarede sag om den 2-årige franske dreng Émile, der forsvandt den 8. juli, da han blev passet af sine bedsteforældre i den maleriske landsby Haut-Vernet.

Politiet har nemlig nu kastet opmærksomhed på et nyt spor.

Efter måneder med intensiv efterforskning, som hidtil ikke har ført til opklaring i sagen, har politiet i dag iværksat en omfattende ransagning af et hus i samme landsby, Haut-Vernet.

Det pludselige fokus på dette hjem stammer fra flere vidneudsagn, der har peget på beboeren som en potentiel mistænkt.

Sådan skriver B.T. via et fransk medie.

Individet, som er  i søgelyset, er ikke fremmed for retssystemet, idet han tidligere har været involveret i mindre lovovertrædelser.

Jean-Luc Blachon, som er den offentlige anklager i Aix-en-Provence, har bekræftet ransagningen, som inkluderede brugen af droner og hunde, men desværre afslørede den ingen spor af den savnede dreng. 

Det er ikke første gang, at en ransagning har haft Émiles forsvinden som omdrejningspunkt. I september blev en lignende operation udført ved en mands feriebolig i Haut-Vernet. 

En georadar registrerede en mistænkelig plet under terrassens overflade, men det viste sig blot at være et lag gipsplader.

Émile forsvandt sporløst, mens han legede i sine bedsteforældres have efter en middagslur. 

To vidner hævder at have set den lille dreng gå alene ned ad landsbyens skråning sent på eftermiddagen. Hvad der skete derefter, forbliver et mysterium.

Med få spor at gå efter har politiet i september anmodet nærliggende kommuner om lister over personer, der har boet på hoteller, campingpladser og i lejeboliger i et forsøg på at identificere mulige personer registreret for seksuelle eller voldelige lovovertrædelser i Frankrig.