100 bilister kørte gaderæs i Ribe

admin

10 år siden

|

23/05/2014

Dagens topnyheder

Hastigheder på op til 106 kilometer i timen fik politiet målt, da 100 bilister og 150-200 tilskuere torsdag aften havde samlet sig i Ribe til gaderæs.

- De meget høje hastigheder og de mange tilskuere gør den form for ræs livsfarligt, siger lederen af færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, i en skriftlig kommentar.

Deltagerne kørte om kap og væddeløbskørsel. En bilist fik en betinget frakendelse af kørekortet, en anden en ubetinget frakendelse, da politiet slog til mod gaderæset. I alt blev der skrevet 35 rapporter.

Esbjerg Kommune er ved at anlægge en særlig bane til gaderæs, og politiet appellerer til, at deltagerne venter med at køre gaderæs, til banen er klar til at blive taget i brug.

I marts blev en 35-årig mand fra Sydsjælland idømt to måneders fængsel for gaderæs. Han havde mistet herredømmet over sin bil og ramt seks tilskuere til et gaderæs, der fandt sted i et industrikvarter i Albertslund sidste år.

Manden fik desuden frakendt kørekortet i et år. Ulykken skete 2. august 2013 omkring midnat på Smedeland i et industrikvarter i Albertslund, hvor hundreder af tilskuere opholdt sig. De seks påkørte måtte køres på sygehuset - en af dem med skinnebensbrud og overrevet ledbånd.

/ritzau/