De høje leveomkostninger har fået mange danskere til at lede efter gode måder, hvorpå de kan få pengene til at række lidt længere på.
Fra at lave mad fra bunden til at lave store portioner ad gangen er hurtige og simple tips, der for mange faktisk er blevet essentielle for at sikre, at der er penge tilbage sidst på måneden.
Et af disse pengebesparende tricks er gået viralt på det sociale medie TikTok, hvor en mor kendt som 'currywithatwist' har delt sit smarte trick til at lave hjemmelavede pommes frites, der kan holde i måneder - og det hele koster kun ganske få kroner.
"Du vil aldrig købe færdiglavede pommes frites igen, når du først har prøvet dette," har hun skrevet som tekst til sin video ifølge The Sun.
Hun demonstrerede derefter, hvordan man forvandler en 'pose med 2 kg kartofler til få kroner' til et fryselager af hjemmelavede pommes frites. Sådanne poser kan du købe i stort set ethvert dansk supermarked.
Kvinden begyndte sin video med at skrælle kartoflerne og skære dem i form som pommes frites. For at forhindre kartoflerne i at blive brune under udskæringen, lagde hun dem direkte i vand, hvor de fik lov til at trække.
Dernæst kogte hun dem i en gryde med vand, eddike og salt. Når kartoflerne var kogt, drænede hun vandet fra og friturestegte dem i olie, indtil de var '80 procent tilberedte'. Hun afslørede, at 'når du ser kartoflerne flyde', så er det tid til at tage dem op af olien.
Hun tog dem derefter op af olien, lagde dem på en bakke og smed dem derefter i fryseren. Hun brugte lynfrysning til dette formål, hvilket er en metode til hurtigt at fryse mad for at bevare den.
Moderen forklarede ifølge The Sun, at dette indebærer at placere pommes frites uindpakket på en bakke i fryseren i cirka 20 minutter, eller indtil overfladen er hård. Herefter overførte hun dem til separate plastikposer, så de var klar til at blive opbevaret i fryseren i 'op til flere måneder'.
Videoen fik hurtigt opmærksomhed og fik intet mindre end 914.700 visninger på kun to dage. Mere end 575 personer kommenterede for at dele deres tanker og erfaringer.
"Har gjort det i årevis, men jeg steger dem ikke - jeg fryser dem bare," skrev en bruger.
"At delvist stege dem er bedre, da de bliver sprødere, når du steger dem igen eller bruger en airfryer før servering," lød det som svar fra vinden til den ovenstående kommentar.
"Jeg gjorde det samme med broccoli, gulerødder, kartofler og pastinakker. Blanchér dem i kogende vand i 5 minutter, derefter i isvand, put i poser, og frys dem ned. Maden er klaret frem til jul," skrev en anden.
Da en spurgte: "Hvad er lynfrysning?" forklarede kvinden, der oprindeligt havde delt videoen følgende: "Du lægger dem på en bakke og fryser dem, indtil de er hårde, før du lægger dem i en pose i større portioner og opbevarer dem i fryseren."