Langt størstedelen laver samme fejl med deres radiatorer: Du betaler mere, end du bør

Nicolai H

3 timer siden

|

20/01/2025
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gør dig selv - og din varmeregning - en tjeneste, og fiks denne almene fejl.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Er der noget mere frustrerende end en kold stue eller en varmeregning, der ser ud som om den er skrevet med guld?

Hvis du nogensinde har stirret på tallene på din radiator og tænkt, "hvad betyder de egentlig?" – så er du ikke alene. Mange danskere tror fejlagtigt, at tallene bestemmer radiatoren selv, men virkeligheden er faktisk lidt anderledes.

Tallene er rumtemperaturens hemmelige kode

Nathan Martin-Nicholls, en britisk VVS-ekspert, forklarer til The Mirror, at tallene på din radiators termostat (den lille drejeknap, der ofte har tal fra 0 til 5) faktisk refererer til den ønskede rumtemperatur – ikke radiatoren selv.

Som en vejledning: 0 = 0°C (slukket); * = 7°C (normalt et snefnugssymbol eller en prik); 1 = 10°C; 2 = 15°C; 3 = 20°C; 4 = 25°C.

Termostaten registrerer temperaturen i rummet og justerer, hvor meget varmt vand der strømmer gennem radiatoren. Er det koldt, åbner den for varmen. Er det varmt, lukker den af.

Du kan spare penge ved at kende tallene

De små justeringer kan faktisk betyde store besparelser, hvis du bruger termostaten korrekt. Ved at indstille temperaturen præcist for hvert rum – måske lidt lavere i soveværelset og lidt højere i stuen – kan du reducere unødvendig energispild.

Mange kunder bliver overraskede, når de opdager, hvor enkelt det er at kontrollere temperaturen og spare penge. Termostaterne er designet til at give dig fuld kontrol og samtidig hjælpe med at sænke varmeregningen.

Så næste gang du skruer op eller ned for radiatoren, kan du gøre det med selvsikkerhed. Udover at holde dig varm på de kolde vinteraftener, kan du også varme dig ved tanken om en lavere varmeregning. Smart, ikke?