Danskerne elsker at bruge hvidløg i deres madlavning.
Det er ikke kun en uundværlig smagsgiver i mange køkkener, men også kendt for sine mange sundhedsmæssige fordele.
Hvidløg kan blandt andet reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme, styrke immunforsvaret og forebygge visse kræftformer.
Men på trods af dets gavnlige egenskaber er der en gruppe mennesker, der bør undgå det – af hensyn til deres helbred.
Det skriver Sanook.com.
Ifølge den vietnamesiske læge Ha Hai Nam kan hvidløg være en naturlig medicin med positive effekter på hjertet, vægttab og forebyggelse af slagtilfælde.
Men lægen understreger også, at det ikke er uden risici.
Hvidløg kan nemlig have den modsatte effekt, hvis det ikke indtages med måde – især for personer med særlige helbredstilstande.
En gruppe mennesker bør være særligt varsomme, og det gælder de personer, som skal gennemgå operation eller tager blodfortyndende medicin.
Hvidløg har nemlig en blodfortyndende effekt, som kan forhindre blodpropper, men det øger samtidig risikoen for blødninger.
Hvidløg kan også være problematisk for personer med mave-tarmsygdomme, herunder oppustethed eller mavesår.
Svovlforbindelserne i hvidløg anses normalt for at være gavnlige, men kan irritere maven og forværre tilstanden, især hvis det spises råt eller i store mængder.
På samme måde kan mennesker med sure opstød opleve forværrede symptomer. Hvidløg kan nemlig reducere tonen i den muskel, der forhindrer mavesyre i at bevæge sig op i spiserøret, hvilket kan føre til halsbrand og kvalme.