Bacon er en særdeles populær spise over hele verden - herunder i Danmark. Det er forskelligt om man ønsker bacon stegt sprødt eller lidt mindre stegt.
Hvis man gerne vil have det helt sprødt, så kan det være svært at skabe en balance mellem sprødt bacon og fast form i selve kødet uden at det smuldrer.
Hvis du kender til dette problem, så kan du med fordel prøve et smart og simpelt trick, som en kok ved navn Roice Bethel har afsløret på Instagram.
Videoen hedder “Evenly Crispy Bacon Everytime”, altså sprød bacon hver eneste gang.
I videoen fortæller Roice, at man skal koge bacon hvis det skal blive sprødt.
Det lyder måske underligt, men det skyldes kødet.
Roice forklarer videre, at der er to dele på et stykke bacon. Musklen som er den mørke del, og den hvide, lyse del, som er fedt.
“Musklen koger meget hurtigt, mens det tager længere tid for fedtet”, fortæller Roice i videoen.
For at få bacon til at blive sprødt på Roice’s måde, så skal du gøre følgende:
1: Tag en pande og put bacon på med det samme og tænd for blusset.
2: Hæld derefter koldt vand over baconen, så det lige præcis er tildækket.
3: Vandet forhindrer temperaturen i at blive alt for høj, hvilket giver fedtet mulighed for at fordampe. På denne måde bliver kød og fedt færdigt samtidig.
4: Når vandet fordamper, vil baconen blive sprød uden at kødet er overstegt eller brændt.
5: Spis den perfekte bacon
Foto: Instagram