Fantastisk trick: Sådan nedkøler du vin på få minutter uden et køleskab

Nicolai Busekist

5 uger siden

|

11/08/2024
Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Har du brug for at nedkøle en flaske vin på få minutter? I så fald kan du med fordel benytte dig af dette trick til det.

Dagens topnyheder

Der kan være mange grunde til, at du får brug for at nedkøle en flaske vin på kort tid. Det kan være, at du har købt den for sent eller har glemt at stille den i køleskabet efter turen i supermarkedet.

Heldigvis betyder det ikke, at du er nødt til at opgive dit ønske om et koldt glas vin. Et fantastisk tip fra Instagram-kontoen Cocktails viser, hvordan du med en simpel metode kan nedkøle dine drikkevarer uden køleskab på kun 20 minutter.

Det bedste af det hele er, at du ikke har brug for det store. Faktisk skal du ikke bruge andet end is, salt og en spand til denne metode.

"Tilføj is til en spand, lav et hul til flasken, og placer din vin der. Tilsæt salt omkring isen, dæk med mere is, og top med lidt mere salt. Vent derefter," lyder det i opslaget på Instagram.

Med disse trin vil din forfriskende drik snart opnå den perfekte temperatur. Det er en metode, der især egner sig godt, hvis du har et ønske om at nyde et koldt glas rosé- eller hvidvin.

Men hvad nu, hvis du ikke har en spand? En opfindsom bruger på det sociale medie foreslog en genial løsning til denne situation.

"Køb en pose is fra butikken og en bærepose, og gør det i den. Nemt," lød det fra brugeren i en kommentar.

Nogle var skeptiske og foretrak deres pålidelige køkkenapparater. Men når man er udendørs, er det ikke altid en mulighed. Her kan man derfor være tvunget til at finde en anden løsning.

"Til alle der skriver: 'Læg den i fryseren'... Du har ikke altid adgang til en fryser, når du er ude," lød det.

Nu kan selv de mest uforberedte personer skåle med et køligt glas i sommervarmen. Og det er der naturligvis rigtig mange, der er glade for at kunne gøre.

Nogle brugere undrede sig over, hvorfor man skal drysse salt over isen for hurtigere at køle flasken. Men lad os opklare mysteriet med lidt videnskab.

Når man drysser salt i isvand, sænkes vandets frysepunkt, hvilket får isen til at smelte ved en lavere temperatur, og vandet afkøles hurtigere.

Dette trick kan køle din vin cirka en tredjedel hurtigere end is og vand, og i nogle tilfælde kan den ønskede kølighed opnås på blot fem minutter.

Folk blev generelt meget imponerede over dette smarte tip, og flere gav udtryk for, at de aldrig selv havde tænkt over det.

"Når du er på hotel eller ude, og du ikke har adgang til en fryser, er dette det næstbedste," lød det fra en bruger.