Derfor skal du ikke opbevare chokolade i køleskabet

Nicolai Steinicke

66 uger siden

|

13/09/2023
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I dag er det international chokolade-da, og du bør du tænke dig om to gange, før du sætter dine yndlings chokoladebarer i køleskabet. To eksperter forklarede, hvorfor det er en dårlig idé.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Den søde lækkerbisken fejres årligt den 13. september, som tilfældigvis er fødselsdatoen for den amerikanske chocolatier Milton S. Hershey.

Nogle mener også, at det er årsdagen for, at kakao blev introduceret til Europa i 1550.

Fejringen har været markeret siden 2009 – og er den perfekte mulighed for at tilfredsstille din søde tand.

Men før du fylder op ved at stille choccy i køleskabet, så lyt efter.

Sarah Hartnett, en konfektureekspert med base i London, siger, at choccy bedst nydes ved stuetemperatur.
Afkøling får ikke kun chokolade til at miste sin glans, det kan også få det til at smage anderledes.

Opbevaring af produktet ved siden af ​​andre ting i køleskabet kan få det til at antage forskellige dufte og smage.

Og ingen ønsker, at deres kakao smager som hvidløg eller løg.

Sarah er ikke den eneste, der fraråder at nedkøle chokolade.

Tidligere i år har Nick Small opfordret sødeelskere til at stoppe denne vane.

Nick sagde på vegne af AO.com: "I mange år har folk diskuteret, om chokolade skal opbevares i køleskabet, eller om de omgivende temperaturer giver en bedre chokolade-spiseoplevelse.

"Vi kan bekræfte, at chokolade ikke bør opbevares i køleskabet, da det kan ændre både smag og tekstur."

Faktisk bør chokolade opbevares ved omkring 20°C for optimal nydelse, afslørede eksperten.

Han tilføjede: "Kakaosmør absorberer smag og lugte, hvilket betyder, at hvis du opbevarer din chokolade i køleskabet, vil andre ting, der opbevares i nærheden, påvirke smagen, hvor koldere temperaturer også forhindrer kakaosmør i at frigive mere subtile smage."

En anden grund til, at du ikke bør stille dine chokolader på køl, er på grund af noget, der kaldes "sugar bloom" - når det afkøles og derefter udsættes for varmere luft, hvilket forårsager kondens på overfladen, som opløser noget af sukkeret.

"Hvis chokoladen opbevares i køleskabet og tages ud, når det er tid til at nyde det, kan kondensvandet på overfladen opløse sukkeret, hvilket får det til at krystallisere, hvilket negativt påvirker chokoladens overordnede tekstur og gør den kornet," tilføjede Nick.