Derfor skal du aldrig smide dine ris i skraldespanden

Emil Martesen

9 timer siden

|

04/11/2024
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du må aldrig smide din ris-rester i skraldespanden.

Dagens topnyheder

Ris er en fast bestanddel af køkkener verden over og har fundet vej til danskernes tallerkener i alt fra klassiske retter til eksotiske smagsoplevelser.

Mange elsker ris for dets alsidighed; det kan koge, steges, bages og endda bruges i desserter.

For nogle er det basis til gryderetter og wokmad, mens andre sætter pris på det som tilbehør til saftige stykker kød eller i en cremet risotto.

Der er noget nærmest hyggeligt ved en dampende skål ris, der samler måltidet og får maden til at glide ned med ekstra nydelse.

Ris er ikke bare fyld, men en stjerne i mange retter, der både kan være hverdagskost og festmåltid – en ægte klassiker, der aldrig går af mode.

Nu har en kok dog delt en enkel måde, hvorpå du også kan få mest muligt ud af dine rester af ris, og du behøver kun at vaske én pande op efterfølgende.

Hvis du står tilbage med for meget ris efter et måltid, så bør du overveje at gemme det og forvandle det til en lækker stegt ret i stedet for at smide det ud. Der findes nemlig en fantastisk måde at bruge risene på, som kan 'genoplive' smagen.

TikTok-kontoen @recipes viste, at det er ret nemt at lave noget bemærkelsesværdigt ud af de ydmyge rester ved at tage en plastikbøtte fyldt med risrester fra køleskabet. Seerne har rost opskriften og sagt, at de glæder sig til at prøve den.

Det første trin er tilsyneladende at skære de kolde ris i tolv ens blokke og piske æg i en stegepande. Når æggene er pisket sammen, er det tid til at tilføje det, der gør denne ret speciel. Det skriver det britiske medie Express.

Fjern æggene fra panden, før du tilføjer majs, gulerødder, ærter og løg, hvilket giver retten et sundt pift. Samtidig er det naturligvis også noget, der er med til at give retten mere smag.

Når grøntsagerne er stegt, skraber du dem til den ene side af panden og tilsætter smør på den anden side. Risene vil suge smørret op og smage lige så godt som, da de blev tilberedt første gang.

Ved at flade risene ud i panden får de bedre mulighed for at absorbere det smeltede smør, hvilket også gør de næste trin nemmere. Ved at tilføje sojasovs, østerssovs og ristet sesamolie får retten ekstra smag, som risene og grøntsagerne absorberer.

Disse ingredienser blandes sammen, inden de piskede æg tilsættes igen, hvilket skaber den perfekte ret, der minder om traditionelle stegte ris. Retten kan derefter serveres i små skåle. Den stegte risret er en 'lækker' måde at genoplive maden på.

"Lad ikke risene gå til spilde! Her er en lækker måde at genoplive dem på", lyder det i teksten til videoen på TikTok.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at de fleste har stået i en situation, hvor de har lavet for mange ris. Derfor er der også mange, der har smidt store mængder ris ud.

Er det noget, du kan genkende? Og er du efterhånden ved at være træt af det? Så er det oplagt, at du fremover benytter dig af denne opskrift, når du har rester af ris til rådighed.