Stort set alle har gjort dette på et eller andet tidspunkt, enten fordi de tror, at blødning af tallerkenerne gør det lettere at rengøre dem, eller simpelthen på grund af dovenskab.
Men eksperter advarer om, at det faktisk ikke er en god idé, fordi selvom det endelige resultat kan se rent nok ud, kan det være fyldt med skadelige bakterier, der bare venter på chancen for at gøre skade på dig.
Lektor Barbara Mullan fra Curtin University, Australien, advarede om, at det ikke at gøre opvasken og lade den bløde op var en fantastisk måde at opbygge bakterier og sprede dem rundt i hjemmet.
Hun fortalte ABC, at det at lade beskidte tallerkener stå fremme, som stadig havde madrester på, var en stor bakteriel risiko, og bakterier kunne overleve i dagevis. "I sidste ende, hvis du lader beskidte tallerkener stå fremme, og der er mennesker i huset, og muligvis dyr, er de tilbøjelige til at sprede bakterier rundt," sagde hun om behovet for at vaske op til tiden.
"Bakterier vil forblive levende på overflader, selv rene overflader, i op til fire dage. Så på tallerkener, der har forurening som madpartikler, kan bakterier forblive levende i meget lang tid."
Det at stikke tallerkenen i vasken og lade den bløde op kan hjælpe med at sprede bakterier, som kan forårsage mave-tarmproblemer, og det bliver endnu værre, hvis du lader børster eller svampe bløde op i det bakteriefyldte vand.
Professor Mullan foreslog, at en opvaskemaskine var det bedste sted for beskidte tallerkener, da det var et ‘indelukket’ miljø, som ville være sværere for bakterier at sprede sig i.
Hvis du dog vasker dine tallerkener i vasken, anbefalede hun, at du bruger vand, der er så varmt som muligt, til det punkt hvor du bør bære gummihandsker for at håndtere højere varme.
Derudover bør du bruge opvaskemiddel og ikke bare varmt vand, og skrubbe hårdt, så du fjerner madresterne med 'brutal kraft'. Du bør også være opmærksom på, hvor rene dine klude, svampe og børster faktisk er, da hun advarede om, at de normalt var 'det mest snavset i dit køkken'.
I sidste ende foreslog hun, at folk skulle undgå den 'bakteriesuppe', som dannes fra at lade beskidte tallerkener bløde op i lunkent vand i lang tid.