Folk er først ved at indse det nu: Dette består rasp af

Emil Martesen

47 uger siden

|

22/01/2024
Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Folk er først ved at indse det nu.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Madentusiaster er blevet overraskede over at opdage, hvad rasp faktisk består af.

Det viser sig nemlig, at denne populære ingrediens indeholder meget mere end blot knuste brødstykker. I årevis har tusindvis af briter troet, at de blot tilføjede brødstykker til deres måltider, men det er ikke tilfældet. Når man ser nærmere på ingredienserne, bliver det klart, at de fleste supermarkeders rasp består af forskellige meltyper, blandet korn, soja, vegetabilske olier og endda fiskeekstrakt. Hvem skulle have troet det?

For eksempel indeholder Coles-mærkets rasp hele 58 forskellige ingredienser, herunder gelatine, hvedegluten, eddike og græskarkerner. Nu opfordres folk til at tjekke pakkerne, før de køber dem, for at være opmærksomme på eventuelle uventede allergiske reaktioner.

Da nyheden brød ud på sociale medier har det bestemt taget mange på sengen.

Det skriver Daily Star.

Samtalen opstod, efter en bager på TikTok gjorde folk opmærksomme på det.

Meget af det afhænger af, hvor rasp faktisk fremstilles. Hun kommenterede på en video:

"Det er lettere at liste alle ingredienser, der bruges i deres produkter. Et bageri, jeg arbejdede for, måtte gøre det samme for deres hjemmelavede rasp", lød det mens en medarbejder tilføjede:

"Den [budgetvenlige Coles-mærkeblanding] er lavet af rester fra andre brød i bageriet, så de opremser alle ingredienserne for alle brødene. De andre er en specielt fremstillet simpel dej til rasp".

Mange mennesker antog blot, at de spiste knust brød. En person sagde: "Wow, jeg køber de billige, fordi jeg kan lide smagen af dem, har aldrig tænkt på at tjekke, hvad der faktisk er i dem." En anden skrev: "Jeg tjekker mange etiketter for ingredienser, men ville aldrig tænke på at tjekke rasp. Jeg antog, de alle var ens."

Normalt bruges rasp til mange populære hjemmelavede retter som stegt kylling, fisk, skaldyr og løgringe. Traditionelt fremstilles det ved at bruge brød eller plader ved hjælp af rismel, majsmel, majsstivelse, sojamel og lignende ingredienser. Bagerier forbereder dejen, før de går videre til andre processer som afkøling, formaling og tørring af produktet. Derefter bages eller ristes rasp for at færdiggøre det.