Hver dag handler tusindvis af danskere ind i landets dagligvarebutikker uden at tænke over, hvad deres varer reelt koster.
Men bag hylderne gemmer sig en alvorlig udfordring, som ender med at påvirke os alle.
Tyverier fra dagligvarebutikker stiger eksplosivt, og de økonomiske konsekvenser bliver mærket direkte på prisskiltene i supermarkederne.
Selvom butikstyveri ofte ses som en mindre forseelse, viser nye tal, at problemet er langt mere omfattende.
Optagelser fra landets største supermarkedskæder afslører, hvordan butikstyve benytter stadig mere kreative metoder for at slippe afsted med deres tyvekoster.
En mor scanner kun en enkelt vare ved en scan-selv-kasse, mens hun og hendes barn forlader butikken med en fuld indkøbsvogn.
En mand skjuler dyre vinflasker under toiletpapir og går uforstyrret ud ad indgangen.
Og grupper af tyve distraherer butikspersonale, mens de sniger varer ud gennem baglokalerne.
Disse eksempler er blot et udpluk af de mange metoder, der dokumenteres i overvågningsvideoer fra supermarkederne.
Sådan skriver TV 2.
Rigspolitiets seneste opgørelser viser, at butikkerne i 2024 anmeldte over 18.000 butikstyverier, hvilket er en stigning på hele 90 % siden 2019.
Brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd estimerer, at der alene sidste år blev stjålet varer for over to milliarder kroner fra danske dagligvarebutikker.
Hvem betaler prisen?
Det er dog ikke kun butikkerne, der mærker konsekvenserne.
Anders Hagh, der er administrerende direktør i Salling Group, forklarer, at butikkerne er nødt til at hæve priserne, når de mister penge på tyveri.
"Så det er jo egentlig alle danskere, der er nede og handle ind, som ender med at betale prisen," afslutter han.
Med andre ord er det hver eneste dansker, der ender med at betale for tyvenes handlinger. Uanset om man handler i discountbutikker eller større supermarkeder, påvirker problemet direkte de priser, vi møder ved kassen.