Hvis du har undret dig over, hvad fremtiden bringer for hakket kød, så er svaret lige landet i køledisken.
Salling Group kunne nemlig i sidste uge offentliggøre, at de lancerer et helt nyt produkt: hakket oksekød blandet med kylling.
”De første pakker kommer i kølerne i Bilka og Føtex onsdag, og i Netto fra fredag,” forklarer Jacob Krogsgaard Nielsen, pressechef i Salling Group, der står bag konceptet.
Men selv før det nye mix har ramt hylderne, er debatten kæret. Både blandt madeksperter samt den danske befolkning, der var ved at få frikadellen galt i halsen.
B.T.s madekspert, Thomas Castberg, har ikke lagt fingrene imellem, når det kommer til hans holdning:
”Det er så dumt, for du kan jo ikke erstatte oksekød med noget andet. Hvis du vil have en hakkebøf, så lav den af oksekød. Det er en omsonst snak. Lad nu ting være det, som de er, eller spis noget andet,” siger han.
Og Castberg er ikke alene.
I en afstemning blandt B.T.s læsere har hele 62 procent af mere end 33.000 svaret, at de aldrig kunne finde på at købe det nye produkt. 23 procent er dog klar til at give det et forsøg, mens resten stadig overvejer.
Jacob Krogsgaard Nielsen udtaler at han godt forstår danskerne skepsis, da det er et nyt produkt som danskerne ikke har prøvet. Dog håber han på at danskernes nysgerrighed alligevel får et par pakker i indkøbskurven.
Om hakket oksekød med kylling bliver et hit eller en kortlivet gimmick, vil tiden vise. Indtil da kan danskerne selv vurdere, om det er en unik opdatering på lasagnen, eller en Frankenstein-Monster af en sammensætning.