Højby i Odsherred er normalt en fredelig plet på Danmarkskortet, men lige nu er byen midtpunkt i en spektakulær konflikt, der har fået både seere og lokalbefolkning til at måbe.
TV2’s dokumentarserie "Naboen fra helvede" har sat spot på det eksplosive naboskab mellem en minigolfentusiast og en selvforsynende landmand – to mænd med vidt forskellige drømme og en fælles adresse, der åbenbart er for lille til dem begge.
På den ene side af vejen står Simon Larsen, en 46-årig iværksætter, der vil skabe en minigolfpark med fadøl, gigantiske burgere og storskærmsarrangementer. På den anden side bor Markus Hvass, en 44-årig smed og økologisk landbruger, der bare vil have ro til at dyrke sin jord og leve i harmoni med naturen.
Men når feststemte gæster og landlig idyl kolliderer, bliver resultatet alt andet end hyggeligt.
I det nyeste afsnit af dokumentarserien eskalerer konflikten for alvor. Mens minigolfparken summer af liv, og gæsterne nyder en aften med grill og sport på storskærm, antænder Markus Hvass en græsafbrænding på sin mark. Røgen driver over til minigolfparken, og snart er både brandvæsen og politi på stedet for at dæmpe situationen. Hvass tager dog dramatikken med ophøjet ro.
"Jeg sidder ikke og tuder nede i et hul. Det man ser, er en rolle jeg påtager mig. Jeg er ikke et menneske, der normalt råber i min dagligdag, så jeg kan godt tåle den kritik, jeg får," siger han til Se og Hør og forklarer, at hans handlinger handler om at teste, om hans rettigheder er lige så gyldige som naboens.
Lokalsamfundet er tilsyneladende splittet, men byrådet og en stor del af beboerne bakker op om minigolfparken, som har tiltrukket omkring 40.000 besøgende på to år. Hvass og hans sambo Lisa er dog knap så begejstrede for den konstante larm, friturelugt og de blinkende storskærme, der kører løs på den anden side af hækken.
"Det er intimt at se sig selv sådan, men jeg har det fint med det, for jeg er ikke det menneske. Jeg bliver det menneske pga. den urimelighed, jeg bliver udsat for. Derfor tilgiver jeg mig selv for at udtrykke min vrede. Jeg er godt klar over, at det er meget udansk og grimt, men jeg synes, det er meget mere ærligt, end at jeg gemte mig selv væk," siger Hvass om sin optræden i dokumentaren.
Mens striden raser videre, og nye episoder af dokumentaren ruller over skærmen, sidder mange tilbage med spørgsmålet: Kan de to naboer nogensinde finde en fælles vej – eller er Højby for evigt delt mellem minigolf og markfred?