Hos en slagter kan man få meget forskelligt slags kød. Normalt er det typisk svine- og oksekød som folk køber mest af.
I takt med at inflationen er steget gevaldig, så har flere danskere forsøgt at finde billigere alternativer til oksekød eller helt at undvære det.
Hos slagter Dennis Ladegård i Hornsyld har man dog fået en lidt uvant type kød ind som en del af sortimentet, og dét sælger godt.
Der er tale om hestekød, som kunderne har taget rigtig godt i mod.
- Vi har taget en chance og genindført hestekød. Jeg har solgt dobbelt så meget hestekød, som jeg plejer at sælge oksekød, fortæller slagteren til TV SYD.
Prisforskellen mellem heste- og oksekød er da også til at se.
Hakket hestekød koster nemlig kun det halve af hvad oksekød sælges for i Dennis Ladegårds butik.
- Hvis man sidder derhjemme med fire børn og en mand, der spiser godt, så er der meget at spare på et kilo kød, og i en kødsovs eller lasagne kan man ikke smage forskel, fortæller Hornsyld-slagteren.
Hestekød var tidligere en måde at spare penge på, men de seneste mange år er det røget af menuen de fleste steder.
Det kan måske skyldes, at flere og flere enten rider eller har sin egen hest, og dermed har et tættere forhold til en hest end for eksempel end ko.
- Det skal ikke være sådan, at lille Trine har fået slagtet sin hest, fordi den har brækket et ben eller noget.
Af samme årsag har Dennis Ladegård et helt særligt princip omkring sit hestekød.
Dennis køber slet ikke hestekød i en stor radius omkring butikken, sådan at kunderne ikke risikerer at møde deres ridedyr som fars.