"Nyhed! Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi [vil] gennem Tryg Aalborg-samarbejdet se på, hvordan sikkerhed og tryghed i nattelivet kan øges," har Aalborg Kommune skrevet i et opslag på det sociale medie Twitter, som er blevet 'retweetet' af Nordjyllands Politi.
I den nordjyske kommune har man oprettet 'Tryg Aalborg'-samarbejdet, som er et samarbejde mellem politi, kommune, beværtninger, frivillige organisationer og SSP, som har fokus på gøre især nattelivet mere trygt for især unge mennesker.
Et initiativ og samarbejde som især har oplevet stor aktivitet de sidste par uger, fordi både 21-årige Oliver og 22-årige Mia inden for få dage forsvandt under en bytur i netop Aalborg.
21-årige Oliver Ibæk Lund, som fortsat er savnet, men formodet død / Foto: Privat
Dele af Mias lig er fundet, og hun er derfor bekræftet død, mens videovervågning har vist, at Oliver faldt i havnen, og Nordjyllands Politi har derfor meldt ud, at de formoder, at Oliver er død og derfor indstiller eftersøgningen. Hans lig er stadig ikke fundet.
22-årige Mia Skadhauge Stevn, som Nordjyllands Politi fandt ligdele af om eftermiddagen torsdag d. 10. februar / Foto: Privat
Nu har de to tragiske dødsfald dog bragt en lille smule positivitet med sig, da de formentlig kommer til at være startskuddet til mange nye tryghedsskabende initiativer i Aalborg Kommunes natteliv, som blandt andet skal forhindre, at lignende hændelser finder sted i fremtiden.
"På baggrund af, at to unge mennesker for nyligt mistede livet i forbindelse med Aalborgs natteliv, er yderligere tryghedsskabende initiativer blevet drøftet i Aalborgs Kommunes Økonomiudvalg," starter en pressemeddelelse fra kommunen således.
"Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi vil nu mødes i Tryg Aalborg-samarbejdet for at drøfte, hvordan sikkerheden kan øges [...]," står der desuden.
Rådmand, Nuuradiin S. Hussein fra Job og Velfærd, opfordrer desuden til, at borgere med gode ideer henvender sig til kommunen, da det endnu ikke er blevet afgjort præcist hvilke initiativer, der skal sættes i gang.
"Jeg er jo ligesom alle andre borgere dybt berørt af Mia og Olivers skæbne. [...] Jeg opfordrer alle med gode ideer til at tage kontakt til Tryg Aalborg-samarbejdet. Så vil vi fra Nordjyllands Politi og Aalborg Kommune tage det med i arbejdet med at øge trygheden i midtbyen," udtaler han.
Ifølge rådmanden er kommunen allerede i et stærkt samarbejde med de forskellige forvaltninger, Nordjyllands Politi og andre med initiativet "Trygt Natteliv," som er en del af 'Tryg Aalborg'-samarbejdet, men han mener, at samarbejdet skal udnyttes bedre.
"Det samarbejde skal vi have aktiveret for at få skabt nogle holdbare løsninger. Det er vigtigt, at vi ikke bare kommer med nogle hurtige tiltag, der dør ud om nogle måneder," slår han således fast i pressemeddelelsen.
Man kan desuden læse, at kommunen allerede har igangsat tryghedsskabende initiativer, for eksempel at politiet og ansatte fra kommune fremover vil være mere til stede og mere synlige i nattelivet.
Kommunen roser desuden private organisationer som 'Natteravnene' for deres arbejde og bakker op omkring mange af midtbyens hotellers tilbud om, at unge kan bruge deres døgnåbne receptioner som 'venteplads', hvis de er utrygge eller for berusede til at klare sig selv.
Afslutningsvist står der følgende i pressemeddelelsen:
"Budskaberne vil være synlige der, hvor de unge færdes. Det kan være på uddannelsesstederne. Det er i gadebilledet, og det er digitalt på de sociale medier. Det kan også ske ved synligt at være tilstede i nattelivet - både som politi og kommune. Lige som informationsstandere i Jomfru Ane Gade indgår som en ide."