Nu meldes det ud: Sådan bliver nytårsaften

Julie Møller

209 uger siden

|

21/12/2020
Indland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nu melder Sundheds- og ældreministeriet ud, at coronavirussen og den udbredte smitte også får betydning for den sidste aften på året.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Der er ingen tvivl om, at nytårsaften i år nok bliver anderledes for de fleste. Nu melder Sundheds- og ældreministeriet ud, at coronavirussen og den udbredte smitte også får betydning for den sidste aften på året.

Smitten med COVID-19 har været stigende i alle landets regioner. Det gælder også dele af landet, som hidtil og i en periode har haft et lavere smitteniveau. Med de tiltag og restriktioner der på nuværende tidspunkt er meldt ud, er der tale om en samlet COVID-19-nedlukning af samfundet hen over jul og nytår.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

En mere rolig aften end normalt

Myndighederne henstiller generelt til, at alle i Danmark holder en mere rolig og afdæmpet nytårsaften end normalt. Samtidig gælder forsamlingsforbuddet på 10 personer og anbefalingerne om maksimalt 10 personer i private hjem og 10 sociale kontakter også nytårsaften.

Nytårsaften er der forbud mod salg af alkohol fra kl. 22.00 til kl. 09.00 nytårsdag (1. januar 2021) fra serveringssteder, butikker og andre lokaler og lokaliteter.

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at man begrænser fejringen af årets afslutning til sin husstand og eventuelt sin allernærmeste omgangskreds.

Råd fra Sundhedsstyrelsen:

  • Vær så få som muligt og aldrig mere end 10 personer til nytår, inkl. dig og dinhusstand, uanset hvor stor din bolig er.
  • Invitér kun personer fra din omgangskreds af 10 personer, du plejer at se ofte.
  • Bliv hjemme hvis du har symptomer, er testet positiv eller er nær kontakt.

Sundhedsmyndighederne anbefaler samtidig, at man holder sig til de samme personer hele aftenen – også når man er udendørs:

  • Hold dig til dit eget nytårsselskab hele aftenen, også hvis I går udendørs.
  • Undgå steder, hvor mange mennesker typisk går hen nytårsaften.
  • Find alternative måder at ønske godt nytår til dine naboer, hils f.eks. hen over hækken, på hver sin altan eller over telefonen.
  • Aflys fælles fyrværkeriarrangementer eller –opvisninger, hvor flere mennesker fra nabolaget samles samme sted.
  • Lav aftaler for virtuelle nytårshilsner med venner og familie som du gerne ville have fejret nytåret med.
  • Uden for private boliger og haver i tilknytning hertil gælder forsamlingsfor-buddet på 10 personer.