Lidl runder milepæl: Fordobling på kun 15 måneder

Emil Martesen

110 uger siden

|

16/11/2022
Indland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Initiativerne har vist sig at bære frugt.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Normalt forbinder man unge talenter med sportsverdenen, men nu har fænomenet også bredt sig til dagligvarekæden. 

De har nemlig søsat nye initiativer for at satse hårdt på tiltrække unge talenter. 

Og det bærer nu frugt. Dagligvarekæden har de seneste 15 måneder tiltrukket flere ungarbejdere til butikkerne ved blandt andet at give en højere løn end overenskomsten. 

I oktober rundede Lidl nemlig 1000 ungarbejdere i en tid, der ellers er præget af konkurrence om talenterne. 

Det vækker også glæde hos HR-direktør Hauke Daene, der påpeger følgende: 

“Jeg er meget glad og stolt over, at vi har fået så mange nye, dygtige ungarbejdere ind i vores butikker de sidste 15 måneder, da mange brancher generelt higer efter arbejdskraft”. 

Der er netop rift om talenterne og arbejdskraften i detailbranchen, hvorfor det er eminent, at Lidl er lykkedes med at gå fra 490 ungarbejdere i juli 2021 til 1005 ungarbejdere i oktober 2022. 

En af hovedårsagerne til den markante fremgang skal findes i lønnen, der for ungarbejdere er steget 10 kr. mere i timen i forhold til overenskomsten. 

Det løfter de sløret for i en pressemeddelelse

Udvikling, fællesskab og 10 kr. mere i løn fastholder medarbejdere 

Den lave ledighed og dermed konkurrencen om arbejdskraften er nogle af grundene til, at Lidl sidste sommer hævede ungarbejdernes løn. Samtidig er der hos dagligvarekæden stor fokus på at præsentere ungarbejderne for karrieremulighederne i Lidl tidligt i ansættelsesforløbet: 

”Det er ingen hemmelighed, at det kan være svært at holde på ungarbejdere i længere tid, og derfor præsenterer vi dem tidligt i ansættelsesprocessen for Lidls karrierestige. For selvom vi har hævet lønnen, oplever vi stadig, at det er den personlige udvikling og fællesskabet i vores butikker, der holder på vores ansatte. Derfor er det områder, vi prioriterer højt”, afslører Hauke Daene. 

I Lidl tilbyder man flere uddannelser, der bidrager til at tilegne sig nye kompetencer, der kan omsættes til nye titler i dagligvarekæden. En af dem er Lidls butikselevuddannelse, som flere ungarbejdere tager, når de fylder 18 år. I løbet af de kommende år vil Lidl satse endnu mere på sin elevstrategi, og i år startede dagligvarekæden et rekordstort hold på 57 butikselever. 

En god start på arbejdslivet 

En af Lidls nu 1005 ungarbejdere er Aksel Slot. Han er 16 år, går i 10. Klasse, og siden november 2021 har han glædet sig til at gå på arbejde som ungarbejder i Lidl i Skalborg ved Aalborg:

”Inden jeg fik jobbet, handlede jeg ofte i butikken, og her kunne jeg tydeligt se, at medarbejderne hyggede sig sammen og havde et godt fællesskab. Det var et fællesskab, jeg godt selv gad være en del af”, fortæller Aksel Slot. 

I dag er der ni ungarbejdere ansat i butikken i Skalborg, og spørger man Aksel om hvorfor, han tror, der er kommet så mange flere ungarbejdere i Lidl, er svaret klart: 

”Udover fællesskabet, så tror jeg også, at det betyder meget, at opgaverne er så varierende, og at lønnen er god. Da jeg begyndte, sad jeg i kassen og trimmede butikken, nu laver jeg også andre opgaver. Når man først er en del af Lidl, er det meget nemt at udvikle sig og få mere ansvar. Det, tror jeg, motiverer mange på min alder, der gerne vil have en god start på arbejdsmarkedet”. 

Aksel Slot håber på at fortsætte i butikken som enten salgsassistent eller elev, når han fylder 18 år.