Lars Lilholt åbner op om livstruende sygdomsforløb: Familien var kaldt ind for at sige farvel

Kamille Isaksen

1 time siden

|

28/10/2024
Indland
Foto: Presse-fotos.dk
Lars Lilholt sætter ord på sit alvorlige sygdomsforløb.

Dagens topnyheder

Når vi står ansigt til ansigt med døden, kan det forandre vores syn på livet og vores måde at udtrykke os på.

For musikeren Lars Lilholt blev dette en barsk virkelighed, da han kæmpede sig igennem et livstruende sygdomsforløb.

Hans seneste album, "Kosmiske kindkys," er resultatet af den kamp og en dybt personlig refleksion over livet, døden og alt derimellem.

Lars Lilholt, som i dag er 71 år, fortæller om sine oplevelser og vejen tilbage til livet efter en tid, hvor alt hang i en tynd tråd.

For to år siden stod Lars Lilholt over for sin livs største udfordring, da han blev ramt af en række alvorlige helbredsproblemer.

Tarmkræft, tarmslyng og en livstruende bughindebetændelse sendte ham gennem et omfattende sygdomsforløb, der involverede hele 15 operationer.

Han tilbragte to måneder på Skejby Sygehus og vendte hjem i rullestol, ude af stand til at klare sig selv.

Sådan skriver HER&NU.

Den svære tid har sat dybe spor i både kroppen og sindet, men også givet ham et nyt perspektiv, som er kommet til udtryk i musikken.

På albummet "Kosmiske kindkys" symboliserer sommerfuglen sjælens rejse, inspireret af dens betydning i antikkens Grækenland, hvor den blev anset som den form, sjælen tager, når den forlader kroppen.

En kamp mod tiden og frygten

Lars Lilholt er på trods af de alvorlige omstændigheder ikke blevet ramt af dødsangst.

Han forklarer, at det, der skræmte ham mest, var tanken om at miste livet, ikke døden selv. "Jeg er ikke bange for at dø, for jeg har været der. Men jeg er bange for at miste livet, fordi jeg har det skægt," siger han og reflekterer over, hvordan livet er fyldt med små øjeblikke, der er værd at kæmpe for.

Den værste del af sygdomsforløbet var bughindebetændelsen, som kunne have kostet ham livet.

Det var en tilstand præget af så stærke smerter, at han skreg af smerte, og det krævede en ti timer lang akut operation midt om natten.

Først fire måneder senere gik det op for Lars Lilholt, hvor alvorligt det faktisk havde været, da han fik at vide, at familien var blevet kaldt til sygehuset for at sige farvel.

Under sygdomsforløbet blev det tydeligt for Lars Lilholt, hvor vigtig hans familie er. Sygdommen blev en påmindelse om, hvor afhængig han er af sine nærmeste, og hvor meget deres omsorg betød for hans overlevelse.