Landsholdsstjerne med ærlig indrømmelse under OL: “Det har til tider været svært”

Kamille Isaksen

24 uger siden

|

05/08/2024
Indland
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Selvom resultaterne er forrygende, så lægger landsholdsspilleren ikke skjul på, at alt under OL ikke er lige nemt.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

I skrivende stund er håndboldherrerne på manges læber, da de gang på gang har formået at levere imponerende resultater under dette års OL. 

De danske håndboldherrer er fortsat ubesejret ved OL efter sejr over Norge i går aftes. 

Men selvom det går forrygende for det danske herrelandshold, så er det ikke alle, som har haft det lige nemt op til den store begivenhed. 

Danskerne har efterhånden set hans talent, og der er ikke længere tvivl om, hvad navnet på nummer 42 er.

Efter at have overvundet en længere sygdomsperiode, står Thomas Arnoldsen nu midt i OL's kaos, hvor den mentale udfordring er tydelig. 

Som debutant i OL-regi deler Thomas Arnoldsen sine oplevelser og udfordringer med SE og HØR, mens han navigerer gennem de mange indtryk og krav, som legene i Paris medfører.

I sommeren sidste år skiftede Thomas Arnoldsen fra Skanderborg-Aarhus til Aalborg Håndbold. 

Kort efter blev han dog tvunget til en sygemelding på grund af fysisk og mental overbelastning. 

Efter en genoptræningsperiode vendte han tilbage til banen i december, og nu står han over for sin største sportslige drøm – deltagelse i OL.

Udfordrende overgang 

Thomas Arnoldsen erkender, at overgangen fra sygdomsforløbet til OL har været udfordrende. 

Han beskriver, hvordan den intense atmosfære og de konstante aktiviteter i OL-byen kan være overvældende, og håndboldstjernen lægger heller ikke skjul på, at det har været en oplevelse at finde ud af, hvordan han skulle navigere i det hele: "Der sker så mange ting, så det har til tider været svært. Det må jeg være ærlig og erkende," siger han.

Hjemme i Danmark har Thomas Arnoldsen lært at håndtere mentale udfordringer, men de samme strategier er ikke altid lette at anvende i OL's hektiske miljø. 

Hertil forklarer bagspilleren, at det er svært, at man ikke kan trække sig i en kort periode og gøre, hvad man selv har brug for, da de bor seks personer sammen i OL-byen. 

Plads til pusterum i fællesskabet

Thomas Arnoldsen ønsker at være en del af det sociale fællesskab, men har også brug for tid alene, hvilket har været en udfordring under OL. 

Han nævner dog, at rutiner og vaner begynder at falde på plads efter små to uger i OL-byen.

Selvom det til tider kan være svært for Thomas Arnoldsen at trække sig, så er det en nødvendighed at trække sig engang imellem, hvis han skal levere optimalt på banen - og det er vi nok mange, der mener, at han skal prioritere.