Jobcentret tror ikke på, at pæredanske Paul Erik kan tale dansk: Mister 1.500 kroner om måneden

Morten Larsen

425 uger siden

|

18/11/2016
37-årige Paul Erik Andersen fra Kolding kan ikke finde sit gamle afgangsbevis fra folkeskolen, og derfor nægter jobcentret at udbetale penge til ham.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

37-årige Paul Erik Andersen fra Kolding kan ikke bevise, at han taler dansk.

Han er pæredansk, men kan ikke finde sit gamle afgangsbevis fra folkeskolen, og ifølge loven om integrationsydelse kan han derfor ikke modtage et dansktillæg på 1.500 kroner om måneden.

- Det er jo fuldstændig grotesk, siger Paul Erik Andersen til JydskeVestkysten.

Han taler fejlfrit dansk, men alligevel har jobcentret i Kolding nægtet ham et dansktillæg oven i sin integrationsydelse.

Forklaringen er, at hverken Paul Erik Andersen, hans gamle folkeskole eller lokalarkivet i Kolding har været i stand til at fremskaffe det gamle afgangsbevis fra skoletiden.

I 2009 flyttede Paul Erik Andersen til Norge, hvor han arbejdede som taxachauffør i fem år.

I 2014 flyttede han tilbage til Danmark, hvor han ligesom 2.600 andre danske statsborgere blev sat til at leve af integrationsydelsen på 6.010 kroner om måneden.

Den omdiskuterede ydelse er især målrettet til udlændinge og flygtninge, og ved at bestå en danskprøve eller ved at dokumentere, at man mestrer det danske sprog, kan man sikre sig et tillæg på 1.500 kroner oven i integrationsydelsen.

Men Paul Erik Andersen har smidt sit eksamensbevis væk, og hos jobcentret i Kolding lyder forklaringen, at de blot følger loven ved at nægte ham tillægget og de 1.500 kroner om måneden.

- Jeg tænkte, om jeg skulle jævne jobcentret med jorden, da jeg fik beskeden. Men det hjælper jo heller ikke noget, for problemet er jo åbenbart Inger Støjberg, siger Paul Erik Andersen til JydskeVestkysten.

Den 37-årige jyde lider af paranoid-skizofreni.

Han har klaget til Koldings borgmester, Jørgen Pedersen fra Venstre, der bekræfter, at jobcentret blot følger loven, og derfor har Paul Erik Andersen klaget til Ankestyrelsen over Kolding Kommunes afgørelse.