Jasmin Jensen, en tidligere social- og sundhedsassistentelev, har modtaget en betydelig erstatning på cirka 11 millioner kroner, efter at have oplevet livsændrende bivirkninger som følge af covid-19 vaccinationen med AstraZeneca.
Det skriver TV 2.
Den 27. februar 2021, da Jasmin blev vaccineret, var hun 30 år gammel og i praktik på et bosted for autister. Kun få timer efter vaccinationen begyndte hun at opleve alvorlige symptomer.
Disse symptomer eskalerede hurtigt og resulterede i, at hun måtte opgive sin uddannelse og nu lever som førtidspensionist med konstante hovedsmerter, koncentrationsbesvær og kronisk træthed. Hendes erhvervsevne er vurderet til at være reduceret med 90 procent.
Erstatningen, der svarer til den løn, hun kunne have tjent som sosu-assistent indtil hun fylder 73 år i 2064, udbetales løbende og modregnes i førtidspensionen. Beløbets størrelse afspejler, at Jasmin Jensen kun var 30 år, da hun kom til skade.
Kun 12 dage efter Jensens vaccination besluttede Sundhedsstyrelsen at suspendere brugen af AstraZeneca-vaccinen, først midlertidigt og senere permanent, på grund af øget risiko for alvorlige bivirkninger.
Jasmin Jensens sag blev kompliceret af, at hendes arbejdsgiver, Fredericia Kommune, oprindeligt afviste at anmelde forløbet som en arbejdsskade, med argumentet om, at vaccinationen var frivillig.
"Vores leder var meget tydelig i sin opfordring til, at vi lod os vaccinere. Jeg ville ikke stille mig på tværs," siger Jasmin Jensen til Fagbladet FOA.
Det ændrede sig, da Jasmin Jensen, med støtte fra fagforeningen FOA, selv anmeldte sagen. Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) har sidenhen underkendt kommunens beslutning og anerkendt, at der var en særlig interesse i, at Jensen blev vaccineret.