Glædelig nyhed: Næsten 300.000 danskere får op til 5.000 kr. ekstra i 2025

Henrik R

2 timer siden

|

26/10/2024
Indland
Foto: aof3061/Shutterstock
Foto: aof3061/Shutterstock
Knap 300.000 danskere får op til 5.000 kroner ekstra det kommende år.

Dagens topnyheder

Er du folkepensionist eller kender du en? Så er der godt nyt på vej. Fra nytår 2025 får mange ældre danskere en kærkommen økonomisk håndsrækning.

Regeringen har netop sikret flertal for en markant forhøjelse af ældrechecken.

Omkring 295.000 folkepensionister kan se frem til op til 5.000 kroner mere om året. Det er den største stigning i over et årti og kommer i kølvandet på de seneste års økonomiske udfordringer for mange ældre.

Hvem får glæde af de ekstra penge?

Ældrechecken er målrettet pensionister med lav indkomst og beskeden formue. For at være berettiget til ydelsen i 2024 må man ikke have en likvid formue over 99.200 kroner.

Vi giver nu de folkepensionister, der er dårligst stillede økonomisk, et løft i deres supplerende ydelse til folkepensionen, der i den grad kan mærkes. Omkring hver fjerde folkepensionist har beskeden indkomst og formue ved siden af folkepensionen, derfor er det rimeligt, at de nu får en ekstra håndsrækning." forklarer beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen ifølge Fagligsenior.

Hvornår udbetales den forhøjede ældrecheck?

Den forhøjede ældrecheck vil blive udbetalt for første gang i januar 2025. Ældrechecken udbetales én gang årligt sammen med folkepensionen den sidste hverdag i januar.

Hvordan modtages nyheden?

Mette Kindberg, landsformand for Faglige Seniorer, Danmarks næststørste ældreorganisation, hilser forhøjelsen velkommen:

"Det er godt, at ældrechecken stiger. Det kommer mange af de pensionister til gode, som står svagest i det økonomiske billede og som har haft det svært som følge af inflation indenfor de seneste år." fortæller hun til mediet.

Hvad med de øvrige pensionister?

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle pensionister vil modtage den forhøjede ældrecheck.

Pensionister med højere indkomst eller formue er ikke berettiget til ydelsen. Beskæftigelsesministeriet forventer, at godt 200.000 pensionister vil få den fulde pensionsydelse.

Hvad betyder det for dig?

Hvis du er folkepensionist med lav indkomst og formue, kan du se frem til en mærkbar økonomisk forbedring fra januar 2025. Hold øje med din pensionsudbetaling i starten af det nye år.

Er du ikke berettiget til ældrechecken, men stadig bekymret for din økonomi som pensionist? Så kan det være en god idé at holde øje med den videre debat om regulering af folkepensionen.