Kontorer, butikker, andelsboligforeninger, industrianlæg og andre erhvervsejendomme modtager nu den såkaldte ejendomsskattebillet, der er opkrævningen af grundskyld - og for nogle også opkrævningen af dækningsafgift.
Skatten bliver beregnet på baggrund af de foreløbige vurderinger, som blev offentliggjort første gang i december 2023.
Siden da er der sket en omfattende kvalitetssikring af datagrundlaget, ligesom der i højere grad tages højde for realismen i, hvordan en grund reelt kan anvendes.
Sådan skriver Vurderingsstyrelsen i en pressemeddelelse.
Hvor meget kan du få?
Der er afsat i alt 300 mio. kr. årligt i perioden til det grønne håndværkerfradrag.
Fradraget gælder lønomkostninger til håndværkere, der udfører opgaver i dit hjem, som er omfattet af håndværkerfradraget. Materialeudgifter er således ikke omfattet.
I 2025 kan man trække op til 8.600 kr. fra i skat pr. person. Har du en ægtefælle eller samlever, som du deler økonomi med, kan I dele fradraget mellem jer som I har lyst til – også selvom den ene af jer har betalt hele regningen.
Tilsammen vil I således i år kunne trække i alt 17.200 kr. fra i skat.
Vær dog opmærksom på, at beløbet ikke overføres automatisk mellem ægtefæller. I skal derfor indtaste hver jeres andel på årsopgørelsen.
Lever du op til kravene?
For at få del i det grønne håndværkerfradrag skal du leve op til en række krav.
Blandt andet skal arbejdet være udført på regning, og betalingen skal ske elektronisk, f.eks. med dankort, via MobilePay eller overførsel fra din netbank.
Fradrag dækker ikke udgifter til arbejde, der er udført af personer med fast bopæl i den helårsbolig, hvor arbejdet udføres.
Der er også et servicefradrag
Med seneste finanslovsaftale blev forligspartierne samtidig enige om, at forhøje servicefradraget med 100 millioner kr. om året i perioden 2025–2027.
Det betyder konkret, at du fremover kan få servicefradrag for 17.500 kr.
Servicefradraget giver fradrag for arbejdsløn til en række serviceydelser som f.eks. rengøring, børnepasning og havearbejde.
Og som noget nyt er det nu også muligt at få fradrag for arbejdslønnen til reparation af hårde hvidevarer, træfældning, rensning af tagrender m.v.
Hvordan får du fradrag?
For at gøre brug af servicefradraget og/eller det grønne håndværkerfradrag, skal du indberette dine udgifter til Skattestyrelsen via TastSelv på skat.dk.
Arbejdet skal være betalt inden den 1. marts året efter, at det er udført.
Nedenfor kan du læse nærmere om, hvilke arbejder og ydelser, der er omfattet af henholdsvis håndværkerfradraget og servicefradraget.