DMI melder om voldsomt vejr: Dette bør du gøre omgående

Kamille Isaksen

5 uger siden

|

10/10/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danskerne bør forberede sig på det voldsomme vejr.

Dagens topnyheder

Hvis man er bosat i Østdanmark eller ved den jyske vestkyst, er der ekstra grund til at være agtpågivende i de tidlige morgentimer torsdag.

Meteorologerne hos DMI har nemlig udsendt et varsel.

Landets største medlemsejede forsikringsselskab, LB Forsikring, giver her gode råd til at undgå skader.

”Vi ved af erfaring, at vindstød af stormstyrke kan vælte træer og kaste forskellige genstande rundt. Derfor er det vigtigt, at man inden den kraftige vind rammer, får tjekket området omkring ens bolig og får fjernet løse genstande, der vil kunne flyve væk. Man kan også fjerne løse grene, tjekke om trampolinen skal spændes fast og tage havemøblerne ind,” siger Sune Bille Larsen, chef for Innovation og Forhindring, LB Forsikring.

Nogle af de skader, der typisk opstår i forbindelse med en storms hærgen, er væltede træer, knuste ruder og løsrevne tagsten. Der kan også være kraftig regn, som forårsager skader på boligen.

”Det er altid en god ide at forberede sig, når man ved, at en storm er på vej. Det er ligeledes en god ide, at man efter en storm får tjekket boligen for eventuelle skader– også tag og loft. Hvis der kommer vand ind, kan det give problemer, hvis man ikke er opmærksom,” siger Sune Bille Larsen.

LB Forsikring har derfor følgende gode råd:

Inden stormen rammer

  • Fjern alt løst omkring dit hus, fx havemøbler, krukker, mv. Det der ikke kan fjernes, kan du binde fast såsom trampoliner.

  • Er der træer omkring dit hus, så fjern om muligt knækkede grene, der endnu ikke er faldet ned.

  • Har du midlertidige afdækninger, så se dem efter. Specielt skal du være opmærksom på, om presenninger er strammet op og fastgjort.

  • Parker din bil i garage, eller hvor der er lignende beskyttelse.

  • Hav lommelygter parat, hvis strømmen forsvinder, og husk at lade dit batteri på telefon og computer op.

  • Lyt til nyhedsudsendelserne og følg den vejledning, der bliver udsendt.

  • Lav en aftale med naboen. Er du ikke hjemme under en storm eller orkan, kan du med fordel lave en aftale med et familiemedlem eller en bekendt i nabolaget om at se efter dit
    hus eller dit fritidshus.

Når stormen har lagt sig

Det er en god idé, at når en storm, orkan eller kraftigt blæsevejr er ovre, at man tjekker sit hus eller fritidshus efter for skader, så der ikke på sigt opstår følgeskader:

  • Kig rundt om huset, er det sket skader på tag, vinduer eller andre bygningsdele under stormen.

  • Undersøg om der er træer, der er rådne eller på anden måde i fare for at vælte i forbindelse med en næste storm.

  • Fjern om muligt løse tagsten.

  • Kig op på dit loft, hvis det er muligt. Er der kommet vand ned eller er der huller.

Er uheldet ude?

Har du fået skader på dit hus eller dit indbo efter storm og kraftig regn, er det vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab hurtigst muligt. Samtidig er det vigtigt, at du gør, hvad du kan, for at skaden ikke bliver større, end den allerede er.

OBS: Skader på fx drivhuse, udhuse, hegn og stakitter samt nedgravede eller faststøbte legeredskaber skal anmeldes på husforsikringen - og ikke på indboforsikringen.