Disse syv fødevarer kan langsomt forgifte dig: Hold dem væk fra børn

Henrik Rothenbücher

256 uger siden

|

07/01/2020
Indland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mad med Mindre Kemi har udsendt en lille advarsel/opfordring til danskerne, hvor de har inkluderet eksempler på fødevarer, der kan indeholde uønskede stoffer. Indtagelsen af de uønskede stoffer kan langsomt forgifte dig.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Visse typer af fødevarer, kan indeholde uønskede stoffer, der er naturligt tilstede eller som kommer i forbindelse af en forurening fra miljøet.

Mad med Mindre Kemi fortæller om dette i et opslag på Facebook, hvor de også kommer med et rigtig godt råd.

De fortæller nemlig, at man kan begrænse mængderne af uønskede stoffer i sin kost, ved at variere den, og samtidig sikrer man sig også gode vitaminer og mineraler.

I deres opslag kommer de også med eksempler på syv fødevare, som langsomt kan forgifte dig, og som du bør være særligt opmærksom på.

  • Urtete, idet nogle typer kan indeholde fx plantegiftstoffer (alkaloider). Drik forskellige slags teer, så minimerer du risikoen for at få meget fra en type te.

  • Pistacie- og paranødder, da de kan indeholde svampegift. Spis gerne forskellige slags nødder i skålen.

  • Rå champion eller rå shiitake svampe, fordi de i rå tilstand indeholder naturlige giftstoffer. Hvis champion og shiitake tilberedes, forsvinder det dog.

  • Lakrids, idet det indeholder glycyrrhizinsyre, som kan give forhøjet blodtryk og væskeansamlinger. Det er særligt problematisk, hvis du er gravid eller tager blodtryksmedicin.

  • Riskiks og risdrik, da det bidrager med meget arsen, bl.a. fra vandet i rismarker (også de økologiske). Store mængder af arsen er skidt for dig - særligt når du er et barn.

  • Tunfisk, som kan indeholde kviksølv. Børn under 3 år bør ikke spise tun, heller ikke på dåse.

Du behøver ikke stopper med at fjerne ovenstående fra din kost, det er bare vigtigt, at du sørger for at være opmærksom, og måske ikke indtage det alt for ofte.

Det er særligt vigtigt, at børn ikke indtager flere af de ovenstående fødevarer.