Disse danskere 'får' 165.000 kr. mere

Henrik Rothenbücher

143 uger siden

|

26/03/2022
Indland
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
En gruppe danskere kan særligt trække på smilebåndet disse dage.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

De danske boligejere har generelt god grund til at trække på smilebåndet. De blev nemlig en god mængde penge rigere sidste år.

Fælles for en stor del af de danske boliger er nemlig, at de er steget en del i værdi i løbet af 2021. Det er naturligvis kommet boligejerne til gode, som har fået yderligere friværdi.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskernes samlede formue i fast ejendom steg til intet mindre end 239 milliarder kroner i 2021. Derudover viser tallene også, at den samlede formue i fast ejendom lyder på cirka 4400 milliarder korner.

Det lyder som en voldsom sum, hvilket det også er, men herfra skal man dog trække resterne af den gæld, som boligejerne har optaget i forbindelse med købet af deres boliger.

Generelt har hele det danske boligmarked nydt godt af prisstigninger i 2021. Faktisk svarer stigningerne sidste år til, at hver ejendom i gennemsnit er steget med 165.000 kroner. Med andre ord, er hver enkelt boligejer i gennemsnit blevet 165.000 kroner rigere.

Ud fra tallene fra Danmarks Statistik ses det dog tydeligt, at der er stor forskel på stigningerne fra landsdel til landsdel. Hvad der næppe er overraskende for de fleste er, at stigningerne har været klart størst i Region Hovedstaden.

Ejer du en bolig i Region Nordjylland, er det dog ikke sikkert, at du har mærket helt så meget til stigningerne på boligmarkedet. Det er nemlig den region, hvor værdistigningerne har været lavest.

Til gengæld er det faktisk de nordjyske boligejere, der har oplevet den højeste procentuelle vækst i værdien af deres bolig.

Bo Sandberg, der er boligøkonom hos Dansk Industri, forventer dog ikke, at der kommer til at være tilsvarende stigninger i 2022. 

Ifølge Ritzau peger han på de stigende boligrenter, de stigende energipriser samt det faktum, at en række handler blev fremrykket i corona-årene, hvilket vil resultere i en dæmper.