Hvis du er Nordea-kunde, så er der god grund til at spærre øjnene op og læser grundigt med. Fra det kommende år vil private Nordea-kunder nemlig skulle hoste op med penge, for at banken skal holde på dem.
Nordea har netop oplyst i en pressemeddelelse, at de pr. 1. februar vil lægge en negativ rente på minus 0.75 procent. Det betyder altså, at du som privat Nordea-kunde skal betale et årligt beløb til Nordea, for at du benytter dem som bank.
“Vi har i lang tid oplevet ikke bare et usædvanligt lavt, men også negativt renteniveau - og vi må indstille os på, at det vil fortsætte flere år endnu,” fortæller Mads Skovlund, der er bankdirektør med ansvar for privatkunder i Nordea Danmark.
Kræver dog et større beløb på kontoen
Det er dog vigtigt at understrege, at denne negative rente ikke kommer til at påvirke alle danske Nordea-kunder, men de danskere der har mere end 750.000 kroner stående på deres bankkonto.
“Derfor indfører vi negative renter for de af vores privatkunder, der har mere end 750.000 kroner stående på deres bankkonto,” fortæller bankdirektøren.
Beslutningen kommer til at ramme de fleste konti hos Nordea, dog er der enkelte undtagelser. Børneopsparinger, børnebørnskonti og pensionskonto samt midlertidige konti, der blandt andet benyttes til boligkøb.
Bankerne er faktisk ikke så slemme
Selvom mange helt sikkert vil se rødt og blive frustrerede over, at de skal betale penge for at have deres penge stående i banken, så er det ikke noget, som bankerne gør med glæde.
Bankernes renteniveau styres primært af den rente, der er hos Nationalbanken. Denne rente har siden 2014 været negativ hos Nationalbanken, men det er først nu, at bankerne har besluttet sig for at ændre deres rente.
Det betyder også, at bankerne har tabt en masse penge siden 2014 på at have dine penge stående i banken.
Nordea er langt fra den første bank, der skifter over til en negativ rente. Jyske Bank besluttede allerede for et par måneder siden at ændre til en negativ rente, og for eftertiden vil det også blive tilfældet hos Sydbank, Spar Nord, Alm. Brand samt Ringkjøbing Landbobank.
Det kan ikke afvises, at andre danske banker vil følge trop.