De danske kokke Brian Mark Hansen og Elisabeth Madsen er måske ikke navne, den gennemsnitlige dansker umiddelbart kender, men faktum er det, at de netop har vundet VM-guld for Danmark.
De to har nemlig for kort tid siden vundet Bocuse d'Or, som er det uofficielle verdensmesterskab i madlavning.
Det skriver TV2.
Årets tema for konkurrencen var "Feed the kids," og Brian Mark Hansen, der er køkkenchef på Søllerød Kro, og hans assistent Elisabeth Madsen, der er kok på Svinkløb Badehotel, skulle blandt andet lave sundt og nærende mad til børn.
De startede på deres serveringer klokken 08:00 i morges og afleverede klokken 13:30.
Én af serveringerne indeholdt blandt andet marv, mens en anden var med havtaske og blåmuslinger.
Serveringerne blev vurderet af en jury bestående af 12 kokke fra hele verden, som vurderede ud fra smag, udseende, proces og udnyttelse af råvarerne, og de 12 kokke var tilsyneladende tilfredse.
Det danske hold fik nemlig guld.
Og det er ifølge Svend Rasmussen, der er tidligere madanmelder, og som tidligere har siddet i den danske 'Bocuse d'Or'-bestyrelse, et tydeligt bevis på, at Danmark er én af verdens førende nationer inden for gastronomi i øjeblikket.
Han har således udtalt:
"Det er helt fantastisk. For to år siden vandt vi sølv, og for fire år siden vandt vi guld. Det er ret imponerende. Vi har flere Michellin-stjerner end nogensinde, vi har de sidste to gange haft verdens bedste restaurant først NOMA og nu Geranium. Det viser noget om, hvad Danmark kan gastronomisk. Vi er verdens førende gastronomiske nation lige nu."
Sølvet gik til Norge, og bronze gik til Ungarn.