Bliver du ramt? Varmeregningen vokser markant for 200.000 danskere

Mathias Madsen

25 uger siden

|

26/06/2024
En stor del af Danmarks befolkning kan se frem til en markant højere varmeregning i fremtiden.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Onsdag aften blev det besluttet, at ca. 200.000 danskere fremover skal have væsentlig flere penge op af lommen, når de skal betale deres varmeregning.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge det fynske medie blev det således onsdag aften på et møde i Odense Byråd besluttet at hæve prisen på fjernvarme i kommunen med hele 21,2 procent.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) erkender, at det er en "rigtig træls" beslutning, som der dog er "ingen vej udenom." Hvis ikke fjernvarmepriserne bliver hævet, risikerer fjernvarmeselskabet nemlig ifølge borgmesteren at "gå rabundus," og prisstigninger bliver faktisk ikke så høje som frygtet.

Den varslede stigning var nemlig på 24 procent, og det er altså således lykkedes byrådspolitikerne at få nedbragt stiningen med næsten tre procentpoint.

Det er Fjernvarme Fyn, som er ejet af Odense Kommune, der hæver priserne, og det gør selskabet, fordi man forventer et underskud på ca. 70 millioner kr. for 2024.

Det enorme underskud skyldes primært prisstigninger på brændsel, og det er altså disse prisstigninger, som nu kommer til at ramme borgerne i den fynske hovedstad direkte på pengepungen.

Flere tusinde kroner om året

Den varslede prisstigning svarer for et gennemsnitshus på 130 kvm til en kontant stigning på 2713 kr., og det vil således fremover koste 15.396 kr. om året at opvarme sådan et hus i Odense Kommune.

Til sammenligning koster samme hus nedenstående at opvarme i andre kommuner, hvis man regner med et årligt varmeforbrug på 18.100 kWh:

Nyborg (Nyborg Forsyning): 12.571 kr.

Aarhus (Aarhus - Kredsløb): 15.572 kr.

Svendborg (Svendborg Fjernvarme): 16.014 kr.

København (København - Hofor): 17.349 kr.

Aalborg (Aalborg Forsyning): 21.024 kr.

Priserne for fjernvarme i Odense Kommune ligger altså fortsat meget gennemsnitligt sammenlignet med andre kommuner, og selv efter prisstigninger, som ventes at træde i kraft d. 1. oktober i år, er der langt op til priserne i f.eks. København og Aalborg.