En undersøgelse fra DR viser, at børn helt ned til 12 år har prøvet at sugardate eller sælge sex for at få gaver eller penge. Blandt andet har det været for at få en taske eller en telefon.
Ifølge DR har intet mindre end 15 danske kommuner haft sager om børn og teenagere, der sælger sig selv til ældre mænd. I flere tilfælde har mændene været helt op til 60 år.
DR skriver, at der i Esbjerg Kommune har været sager med piger helt ned til 12 år, som har byttet sex for enten gaver, stoffer eller penge. Der oplyses dog ikke, hvor mange sager eller børn, der er tale om.
Pernille Larsen Meier, der er ansvarlig for ungeområdet i Esbjerg, forklarer, at det er nemt for ældre mænd at komme i kontakt med børnene via nettet. Kønsforsker Christian Groes fra Roskilde Universitet fortæller til DR, at han særligt er bekymret over pigernes unge alder.
"De kan måske ikke overskue konsekvenserne af, hvad det egentlig er, og hvordan det påvirker dem," udtaler Christian Groes til DR.
Også i Brønderslev Kommune har de haft sager med helt unge piger, der har solgt seksuelle ydelser for at få enten penge eller gaver.
I denne forbindelse har ungekonsulent Mads Vinding Kjeldsen fortalt, at der er tale om børn og unge, der ikke kunne finde på at stille sig ned på et gadehjørne. Alligevel er der flere af disse sager, hvilket skyldes, at de sociale medier har gjort det nemt.
Resultatet af undersøgelsen fra DR har rystet flere politikere, hvilket omfatter Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, som nu vil have, at lovgivningen på området bliver strammet.
Det er ikke lovligt at betale personer under 18 år for seksuelle ydelser, men ifølge Peter Skaarup er det dog ikke tilstrækkeligt. Han mener nemlig, at der mangler et decideret forbud mod grooming.
Grooming betyder, at et voksent menneske opbygger en relation til en mindreårig, som på sigt vil udvikle sig til at være et seksuelt forhold. I dag er der ikke nogen paragraffer i den danske straffelov, der direkte omfatter grooming.
Ifølge B.T. lyder det fra Socialdemokratiet, at der er behov for, at politiet gør mere ud af at overvåge dette. Jeppe Bruus henviser til en digital politipatrulje, der faktisk allerede er til stede på sociale medier.