Anna Andersen har aldrig cyklet før - men nu kræver hendes uddannelse, at hun lærer det

Kamille Isaksen

7 uger siden

|

05/11/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
SOSU-eleven står nu over for uventet udfordring.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Cykling er en fast bestanddel af hverdagen i Danmark og et almindeligt transportmiddel, men for nogle kan det at sætte sig på en cykel være en stor udfordring.

I Horsens har seks social- og sundhedsassistentelever, som snart skal i praktik i hjemmeplejen, taget hul på en opgave, de aldrig havde troet, de skulle tackle – nemlig at lære at cykle, så de kan komme rundt til borgerne.

En af eleverne, Anna Meldgaard-Andersen, der oprindeligt er fra Sibirien, er vant til at navigere i andre omgivelser end de danske cykelstier.

Sådan skriver TV 2 Østjylland.

Hun har aldrig haft behov for at cykle i sit hjemland, og nu, som SOSU-elev i Danmark, står hun over for den nye udfordring.

De sidste seks timer har hun brugt på at lære alt fra at bremse korrekt til at give signaler i trafikken – færdigheder, som de fleste danskere tager for givet.

Vigtig færdighed i arbejdslivet

Hanne Christensen, der er rekrutteringskonsulent i Horsens Kommune, er initiativtager til cykelkurset.

Hun forklarer, at det er vigtigt at sikre, at alle elever kan gennemføre deres praktik uden bekymringer om transportmidler.

“Det er ekstremt svært at lære at cykle som voksen, det ville svare til, at jeg nu skulle lære at stå på rulleskøjter,” siger hun og forklarer, at voksne er mere bange for at falde i forhold til børn.

Kurset ledes af Dansk Skolecyklings formand, Michael Bremer, der har stor erfaring med at undervise i cykling. Han pointerer, at voksne ofte finder det udfordrende at lære nye motoriske færdigheder, fordi de er vant til at mestre sådanne opgaver fra barndommen.

Det kræver tid og øvelse, før de kan se op fra cyklen og orientere sig i trafikken uden at miste balancen.

Anna Meldgaard-Andersen har også fået mulighed for at købe sin første cykel gennem kommunen, og hun glæder sig meget til at komme ud og prøve den, selvom hun lige mangler at mestre et par ting eller to.

"Jeg kan kun cykle fremad, jeg kan ikke cykle rundt, og det er også svært for mig at vise signal," fortæller Anna.

Hanne Christensen ser på kurset som en succes og overvejer allerede at gentage initiativet. For nu er Anna og hendes medstuderende tættere på at være klar til praktikken, hvor cyklen bliver et vigtigt værktøj i deres hverdag i hjemmeplejen.