Kærlighed på internettet kan være en svær størrelse at gennemskue. Hvad er ægte, hvad er falsk?
Man har med tiden også set flere forskellige former for svindel vinde indpas, hvilket har kostet mange mennesker både knuste hjerter og ikke mindst gjort et indhug i privatøkonomien.
Nye tal fra Finans Danmark viser da også en tydelig og alvorlig tendens. I 2022 blev der snydt for intet mindre end 21 millioner kroner, hvilket i den grad vidner om tendensens udbredelse.
Svindlen foregår ofte ved, at der opbygges en relation via en datingside eller socialt medie mellem et offer og en fiktiv profil, som ofret fejlagtigt tror er interesseret.
Profilen lokker penge ud af ofret, som i god tro har tænkt, at profilen er et reelt menneske.
Da problemet er forholdsvis udbredt, kommer Finans Danmark derfor også med en klar opfordring til danskerne:
'Paraderne skal op, og vær særligt opmærksom på pengeanmodninger. Send aldrig penge, kortoplysninger, kontooplysninger eller kopier af personlige dokumenter. Og del ikke kompromitterende informationer, der senere kan blive brugt til at afpresse dig,' udtaler digitaliseringsdirektør Michael Busk-Jepsen i en pressemeddelelse.
Ifølge Finans Danmark, så kunne det faktisk være gået endnu værre rent beløbsmæssigt.
I pressemeddelelsen lyder det nemlig, at bankerne sidste år bremsede hele 26,4 millioner kroner i sager om kærlighedssvindel.
Skulle man blive udsat for kærlighedssvindel, så bør man derfor kontakte sin bank med det samme.
'Bankerne gør alt, hvad de kan, for at bremse kriminalitet. De kan bremse endnu mere, hvis de hurtigt får besked, når en kunde er havnet i klørene på en kærlighedssvindler.’