Ekspert giver gode råd til en lavere varmeregning

Mathias Madsen

155 uger siden

|

30/12/2021
Forbrug
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er generelt blevet dyrere at leve og især priserne på benzin, el og varme er steget voldtsomt det senest stykke tid. Her er derfor fire gode råd til at spare på varmeregningen.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Coronakrisen har virkelig påvirket markedet, og priserne på eksempelvis benzin har hoppet op og ned, men har nu ramt de højeste priser nogensinde. Priserne på naturgas er steget generelt, hvilket også har fået priserne på ting som el og varme til at stige voldsomt. 

Ifølge direktør for Dansk Fjernvarme, Martin Halkjær Kristensen, så skal den gennemsnitlige husejer forvente at betale 641 kroner mere i 2022, end man er vant til.

Samtidig oplevede Skandinavien i år rekordlave temperaturer, og der blev således målt -43,8 grader i Sverige, -36,6 i Norge og næsten -20 grader i Danmark i løbet af December måned. Det skriver TV2

Heldigvis har det britiske medie The Sun snakket med en energiekspert, som har givet sine bedste råd til at holde varmeregningen nede i løbet af næste år.

Tashema Jackson har arbejdet hos prissammenlignings hjemmesider i 10 år og har brugt årevis på at finpudse sine spare tips, som hun nu deler ud af.

Den 35-årige spareekspert bliver ofte spurgt til råds af bekendte, venner og familie, og det oftest stillede spørgsmål for tiden er, hvordan man sparer penge på sin varmeregning.

"Mit yndlings tip er, at man bare skal skrue ét niveau ned for radiatorerne," udtaler hun. I løbet af et helt år, kan det nemlig spare op mod 500 kroner på bundlinjen. 

Er man den kulskære type, som ikke vil skrue ned for varmen, så har hun også fire konkrete råd.

Brug dine hvidevarer klogt

Overvej at vaske dit tøj ved lavere temperaturer, da varmt vand er væsentlig dyrere end koldt vand. Samtidig er det billigere at vaske store vaske en gang imellem end at vaske små vaske hele tiden, og det samme gælder for opvaskemaskinen - start den kun, når den er helt fyldt. 

Derudover fortæller Tashema, at elektroniske apparater, såsom spillekonsoller og fjernsyn, som står i standby, bruger utroligt mange penge uden grund. Hun anbefaler derfor, at man slukker sådanne apparater på stikkontakten, når man er færdig med at bruge dem. 

The Sun skriver, at de værste syndere er Xbox'en (140 kroner om året), fjernsynet (140 kroner om året), printeren (55 kroner om året), babyalarmen med kamera (45 kroner om året), den bærbare computer (45 kroner om året), smarthøjtaleren (45 kroner om året) og mobilopladeren (3 kroner om året).

Filtisolering

Det siger sig selv, at det er meget dyrere at varme et hjem op, hvis alt varmen render ud igen. Derfor påpeger Tashema, at en vigtig, men billig, foranstaltning er filtisolering til at sætte under dørerne og i sprækkerne rundt om gamle vinduer, da 40% af alt mistet varme går tabt på den måde. 

Filtisoleringen koster ikke mere end 40-50 kroner, men det kan spare dig for mange hundrede kroner i løbet af et år. 

Loftsisolering

Et andet sted som er vigtigt at have godt isoleret er husets loft og tag, da varme som bekendt stiger opad. Det er et lidt dyrere projekt at få styr på, men her er til gengæld også rigtig mange penge at spare i det lange løb.  

Fornuftig brug af varmen

Slutteligt afliver Tashema myten om, at det er billigst at lade varmen være tændt konstant. "Det er meget smartere at slukke for varmen, når du ikke har brug for det, så du ikke spilder penge, når du ikke er hjemme," udtalte hun og anbefaler altså, at man ikke nødvendigvis har varmen tændt, når man ikke er hjemme - især hvis man er væk i flere dage.