Når det kommer til kost, gælder det om at spise varieret. Nogen madvarer kan du dagligt spise af, mens andre bør hører til sjældenhederne.
Mens du mere frit kan guffe løs af grøntsager, frugt, bær, fisk og grove kornprodukter, bør du holde igen med salt, sukker og bestemte former for kød, lyder kostrådene.
Netop kød er en svær størrelse. For det er fyldt med vigtige ting som proteiner og næringsstoffer, men samtidig har vi ikke godt af for meget rødt kød eller forarbejdet kød, skriver norske Side 2, der har undersøgt, hvad der sker med kroppen, hvis man dropper kød i et år.
Her er en stribe fordele ved at kvitte kød i en længere periode ifølge Side 2:
1. Mindre risiko for hjertekarsygdomme.
Dit blodtryk og kolesterol vil takke dig for at undgå kød. Ligesom det siges, at der er mindre chance for at udvikle sukkersyge, hvis man ikke spiser kød.
2. Vægttab.
Folk, der lever af en grøn kost uden kød, taber sig. En undersøgelse viste, at folk i gennemsnit smed 4,5 kilo på den måde.
3. Friskere tarm.
Indvendigt bliver du også sundere af at droppe kød. Din tamebakterieflora vil nemlig blive bedre og sundere.
4. Føler sig bedre til pas.
Det er individuelt, men mange vegatarer hævder, at de har det bedre og kan mærke forskel, når der ikke kommer kød inden bords.
5. Mindsker kæftrisiko.
Både bacon og salami har fået skyld for at være kræftfremkaldende.