Laver du også fejlen? Ekspert advarer mod ét bestemt sted at opbevare dit brød

Emil Martesen

16 uger siden

|

29/07/2024
Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Laver du også fejlen?

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Når danskerne lægger vejen forbi supermarkedet eller bageren fro at købe brød, så er der en række faktorer, der spiller ind i forhold til opbevaringen for at sikre, at det holder sig friskt så længe som muligt.

Det løfter Sarah Taylor, fødevaresikkerhedsekspert fra High Speed Training, sløret for til det britiske medie Express.

Hun har givet nogle væsentlige råd om, hvor brød ikke bør opbevares, og hvordan man bedst undgår, at det bliver muggent.

En almindelig misforståelse er, at køleskabet er det ideelle sted at opbevare brød, men Sarah Taylor advarer imod dette.

I stedet anbefales det at fryse brødet, hvis det ikke bliver spist hurtigt nok.

For at forlænge brødets holdbarhed er det bedst at opbevare det et køligt og tørt sted.

Hun foreslår at bruge en brødspand eller en åndbar pose, da plastemballage kan skabe fugt og dermed fremskynde mugdannelsen:

"For at holde dit brød friskt i længere tid, er det bedst at holde det dækket. Uanset om du har en dedikeret brødbeholder eller brødpose, eller om du opbevarer brødet i dens originale emballage, vil du prøve at opbevare brødet et køligt, tørt sted. Hvis brødet kommer i plastikemballage, kan det 'svede' i varme omgivelser, så der dannes fugt inde i emballagen", advarer eksperten og fortsætter:

"Du bør prøve at bruge en brødspand eller en åndbar pose for at undgå dette, men hvis du ikke har andre muligheder, kan det hjælpe med at opbevare brødet i et køligt, tørt skab med at bremse processen. Du bør også holde brødet væk fra vand, hvilket kan fremskynde udviklingen af ​​skimmelsvamp".

En anden praktisk løsning er at købe skiveskåret brød, da det har tendens til at holde sig friskt længere.