En 67-årig kvinde fra Hunan-provinsen, Kina, fik sig et særdeles overraskende sundhedstjek efter et års forsøg på at forbedre sit helbred.
Kvinden ved navn Wang Han var tidligere blev diagnosticeret med hyperkolesterolæmi og fulgte lægens medicinske råd, men besluttede for et år siden at tage sagen i egen hånd.
Hun havde hørt om fordelene ved varm honning og håbede, at det kunne hjælpe med at regulere hendes blodlipidniveauer og styrke hjertesundheden.
Det skriver sanook.com.
Inspireret af de antioxidante egenskaber ved honning begyndte Wang Han at drikke to glas varmt vand blandet med honning dagligt – én om morgenen og én om aftenen.
Efter at have fastholdt denne rutine i et helt år, forventede hun, at sundhedstjekket ville vise forbedringer.
Men hun tog grueligt fejl.
Resultaterne viste, at hendes blodlipider stadig var under kontrol, men til hendes store overraskelse havde hendes fastende blodsukkerniveau overskredet det normale.
Da lægerne undersøgte hendes spisevaner nærmere, stod det klart, at hun havde brugt store mængder honning i sine daglige drikkevaner.
Det var netop dette overforbrug af honning, der havde fået hendes blodsukker til at stige.
Årsagen skal findes i, at honning primært består af glukose og fruktose og indeholder en vis mængde kalorier.
For selvom honning har antiseptiske, antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber, kan overforbrug føre til forhøjede blodsukkerniveauer, fordi kroppen muligvis ikke producerer nok insulin til at håndtere det ekstra sukker.
For personer med højt blodfedt, som Wang Han, kan overdrevet honningforbrug også resultere i vægtøgning og påvirke blodlipidniveauerne.
Det kan desuden komplicere behandlingen af andre sygdomme, men heldigvis var Wangs tilstand ikke alvorlig, og lægens råd var enkelt: Reducer mængden af honning og ændr spisevanerne.
Med justeringen forventes det, at hendes blodsukkerniveau kan komme tilbage til det normale.
Wang tog lægens ord til sig og forstår nu sammenhængen mellem sit honningforbrug og de forhøjede blodsukkerniveauer.
Hun vil fremover reducere mængden af honning, som lægen anbefalede hende.
Inspireret af de antioxidante egenskaber ved honning begyndte Wang at drikke to glas varmt vand blandet med honning dagligt – én om morgenen og én om aftenen.
Efter at have fastholdt denne rutine i et helt år, forventede hun, at sundhedstjekket ville vise forbedringer.
Men hun tog grueligt fejl.
Resultaterne viste, at hendes blodlipider stadig var under kontrol, men til hendes store overraskelse havde hendes fastende blodsukkerniveau overskredet det normale.
Da lægerne undersøgte hendes spisevaner nærmere, stod det klart, at hun havde brugt store mængder honning i sine daglige drikkevaner.
Det var netop dette overforbrug af honning, der havde fået hendes blodsukker til at stige.
Årsagen skal findes i, at honning primært består af glukose og fruktose og indeholder en vis mængde kalorier.
For selvom honning har antiseptiske, antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber, kan overforbrug føre til forhøjede blodsukkerniveauer, fordi kroppen muligvis ikke producerer nok insulin til at håndtere det ekstra sukker.
For personer med højt blodfedt, som Wang Han, kan overdrevet honningforbrug også resultere i vægtøgning og påvirke blodlipidniveauerne.
Det kan desuden komplicere behandlingen af andre sygdomme, men heldigvis var Wangs tilstand ikke alvorlig, og lægens råd var enkelt: Reducer mængden af honning og ændr spisevanerne.
Med justeringen forventes det, at hendes blodsukkerniveau kan komme tilbage til det normale.
Wang tog lægens ord til sig og forstår nu sammenhængen mellem sit honningforbrug og de forhøjede blodsukkerniveauer.
Hun vil fremover reducere mængden af honning, som lægen anbefalede hende.