Ét af de mest omdiskuterede spørgsmål nogensinde er, hvad der sker, når man dør og hvilke tanker, der går gennem ens hoved.
En udbredt opfattelse er, at man ser sit liv passere og på den måde genoplever de store øjeblikke i ens liv.
En opfattelse som ifølge et nyt studie måske ikke er helt forkert.
Amerikanske forskere har nemlig gennemført elektroencefalografi (EEG), som er en teknik, der bruges til at registrere dele af hjernens aktivitet, på en 87-årig mand med epilepsi.
Det skriver Ladbible.
Ved hjælp af EEG målte de altså den ældre mands hjerneaktivitet, indtil han døde af et hjertestop, og de fortsatte så med at måle aktiviteten i 15 minutter efter hans død.
Her registrerede de, efter mandens død, en form for hjernebølger, som støtter ideen om, at "livet passerer for øjnene af en."
"Ved at generere gammastråler, som er involveret i hukommelsesfremskaggelse, 'afspiller' hjernen måske et sidste minde om vigtige livsbegivenheder, lige inden vi dør, i stil med det som har været beskrevet i nærdødsoplevelser," har Dr Ajmal Zemmar, som er hovedforfatter på studiet, udtalt.
Studiet er udgivet i den videnskabelige journal, Frontiers in Ageing Neuroscience.
Han har desuden forklaret, at undersøgelsen, som er den første af sin slags på mennesker, kan udfordre menneskets ide om, hvornår man er død.
"Disse opdagelser udfordrer vores forståelse af, præcis hvornår livet slutter og skaber vigtige spørgsmål, som for eksempel omkring timingen ved organdonation," har han således udtalt.
Forsøget har før været afprøvet på rotter med et lignende resultat, men det er første gang, at det er blevet udført på et menneske.
Forskerne bag understreger dog, at der skal mere forskning til på området, før man kan konkludere noget som helst, og at undersøgelsen kun er blevet lavet på én testperson.
De mener derfor ikke, at man kan drage en generel konklusion endnu.